Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/poznateface

Marketing

Iva Bagić, TV voditeljica

Iva Bagić
OSNOVNI PODACI
ime: Iva
prezime: Bagić
spol: žensko
datum rođenja: 10.10.1984
zanimanje: tv voditelj
trenutno prebivalište: Zagreb
veza: Milan Vončina (r.1970)
otac: Željko Bagić



RTL
Iva Bagić
Iva Bagić
Spontana i vesela voditeljica rođena je 10.10.1984. godine u horoskopskom znaku vage, kojem pripisuje svoje karakterne crte: optimizam, osjećajnost i poštenje.
Uživa u televizijskom poslu, a vremenska prognoza je, kako kaže, pravo malo remek-djelo iza kojeg stoji kvalitetna ekipa. Budući da je veoma kreativna osoba, veliki izazov bi joj predstavljao raditi u emisijama uživo, koje bi joj dopuštale kreativnu improvizaciju. Na sebi ne bi promijenila apsolutno ništa, jer se voli takva kakva je, a njen životni moto glasi: "Radi ono što zaista želiš, ali ne gazi druge da bi postigao svoj cilj".
Iako zna da je u Americi "weather girl" u samom vrhu najpopularnijih poslova, Iva naglašava da nikada neće postati zvijezda, jer one su, ipak – samo na nebu!
Najdraže godišnje doba joj je ljeto jer tada može oblačiti ono u čemu se najbolje osjeća - ljetne haljine i duge suknje. Iva studira na Pravnom fakultetu i budući da ima izražen osjećaj za pravednost, ljuti je ne rješavanje problema u hrvatskom zdravstvu.
Relaksira je ples i igranje sa psom Bonzom, kojega su gledatelji vremenske prognoze već imali prilike vidjeti, a koji se uz svoju vlasnicu ugodno osjeća pred kamerama. Obzirom da obožava životinje, svima poručuje :"Čuvajte, pazite i dobro se ponašajte prema svim životinjama!".


Vecernji list 28.10.2005 13:29
Obiteljska drama Željka Bagića, bivšeg Mesićeva savjetnika
Kad bih morao, krao bih za lijek kćeri Ivi
Autor Diana Glavina
Željko Bagić i Iva Bagić
Željko Bagić i kćer Iva



Nikad u životu nisam znao za strah, ni u najtežim političkim turbulencijama u kojima sam se našao. Dok se bolest nije dogodila mojoj Ivi. Moja hrabrost i sposobnost suočavanja s najtežnim problemima tada se počela topiti. Sve što sam proživio u životu, svi moji problemi postali su potpuno beznačajni. I gubitak roditelja i kampanja protiv mene... I prvi put u životu, evo i sada se naježim, neopisivo sam se prestrašio. Samo strah i suze...

U jednoj noći postao sam drugi čovjek. Prvi put u životu našao sam se u situaciji u kojoj nisam imao kontrolu, koja je bila izvan moje moći, na koju nisam mogao utjecati. Bio je to šok. Nisam se mogao smiriti. Plakao sam svaki dan najteže dane u svom životu opisuje Željko Bagić, donedavna jedan od najbližih suradnika predsjednika Mesića, njegov bivši savjetnik za nacionalnu sigurnost. Njegova je 21-godišnja kći Iva nedavno operirana od astrocitoma, teškog oblika tumora na mozgu.

Obiteljska drama počela je prije nekoliko tjedana, jedne noći kad je Iva iznenada doživjela epileptički napadaj. Ivin dečko, koji je te noći bio s njom, probudio je roditelje.

Bitka za život
Bilo je strašno, nisam dijete mogao probuditi, nisam shvaćao što se događa. Pozvali smo Hitnu. Ivu su odvezli u Vinogradsku bolnicu. Poslije smo je prebacili na Rebro... Ne možete uopće zamisliti u kakvom sam stanju bio kad sam shvatio da se mojem djetetu nešto događa u glavi. No morao sam se osvijestiti i krenuti u borbu za život svoga djeteta, a nisam se mogao sjetiti imena ni jednoga liječnika kojega poznajem. Čak ni prof. Joška Paladina s kojim sam iznimno dobar kaže nam Bagić.

Vijesti o zdravstvenom stanju Ive Bagić brzo su se proširile gradom. Svoga bivšeg bliskog suradnika nazvao je i sam predsjednik Mesić, a ubrzo zatim i prof. Paladino te brojni prijatelji koji su nudili pomoć. Iako je operaciju svoje kćeri mogao preko prijatelja organizirati u Švicarskoj, u Njemačkoj, pa i u Americi, Željko Bagić Ivu je povjerio prof. Paladinu, vrhunskom hrvatskom neurokirurgu. Prvi Ivini nalazi bili su iznimno loši, činilo se da je riječ o najtežem obliku tumora koji ne daje nadu. Pokazalo se, srećom, da nije tako, već da je riječ o tumoru na mozgu koji se liječi.

To je otvorilo novu nadu i optimizam. Tumor se nalazio na prednjem dijelu mozga. Za prof. Paladina i njegov tim ne nalazim riječi kojima bih iskazao svoju zahvalnost. Što se kirurgije tiče, Iva je bila zbrinuta na najbolji mogući način. No, to nije kraj. U ponedjeljak je Iva podvrgnuta terapiji zračenja u kombinaciji s kemoterapijom. Naš vrhunski onkolog prof. Zdenko Krajina odredio je terapiju. Doznao sam da je najbolja terapija, uz pomoć koje Iva ima budućnost, kombinacija zračenja i uzimanja lijeka temodal. Uz taj lijek, zračenje je tridest posto uspješnije. Ali, prof. Krajina mi je rekao i to da lijek moram sam kupiti jer nije na listi lijekova HZZO-a kaže Bagić.

Citostatik temodal je top lijek s top cijenom. Nije i jedini koje državno zdravstveno osiguranje ne plaća.
Mojoj Ivi treba 125 miligrama temodala na dan, šest tjedana u kombinaciji sa zračenjem. Potom slijedi još šest ciklusa u šest mjeseci liječenja samo temodalom. Preračunato, za hrvatske pacijente to je na dan oko 2300 kuna. Pa izračunajte koliko košta cjelokupna terapija kaže Bagić.

Pomoć prijatelja
Zaprepastila ga je i činjenica da lijek temodal za deset dana terapije u EU stoji 1260 eura, a da ga je naručio preko ovlaštene hrvatske ljekarne, ista količina lijeka stajala bi više od 3000 eura ili gotovo 60 posto više! Dakle kaže on lijek za samo prva 42 dana terapije vani košta oko 5000 eura, a u Hrvatskoj oko 13.000 eura!

Željko Bagić slučajno je čovjek s puno prijatelja i znanaca koji mu žele i mogu pomoći. Uz njihovu pomoć i nešto ušteđevine uspio je brzo nabaviti temodala koliko je potrebno njegovoj kćeri za prvih šest tjedana terapije.

Ali pitam se što čine obitelji koje to ne mogu. Zar ne moramo imati svi ista prava na zdravlje i iste šanse? pita se Bagić i priznaje da je na osobnoj tragediji spoznao probleme običnih ljudi te da ga je samo to navelo da za javnost govori o bolesti svoje kćeri. Ne bih preživio da svome djetetu nisam uspio nabaviti lijek.

Slobodno napišite da bih za njezin život bio spreman i krasti i baviti se kriminalom kaže na kraju, s vjerom i nadom da će osobno predsjednik nešto učiniti da pomogne, ne njegovoj Ivi, nego svim drugima Ivama koje će se razboljeti. Jer u pitanju su životi.
updated: 21.07.2006.

Post je objavljen 04.07.2006. u 21:03 sati.