Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/princessleia

Marketing

smoothering

Vrlo zanimljiva stvar. I to zaista. Ali te sam sada dosla do tog zakljucka, prije mi to nije nikako doslo do glave. Ucenjem Hrvatske knjizevnosti, kako i Svjetske knjizevnosti, sam uvijdjela kako je zapravo samo jedan period u kojem se zena dovodi do bitnosti u zivotu muskaraca. A vjerojatno ce sada svi jednoglasno reci pa da znamo naravno.. Kako bi to i moglo biti drugacije kada je ovo muski svijet, ili svijet u kojem vladaju muskarci. Pa je normalno da se zenu divilo - i to naravno samo po fizickim obiljezjima - u renesansi. Dok dolazimo u period realizma - nastanka Ane karenjine gdje pisac vise nije znao jadan sto ce s njom pa ju je bacio pod vlak. Dok je autor Madame Bovary proucavao u detalje lijecnicke situaciej da bi se jadna Gospoda Bovary usmrtila s otrovom.. A zatim jedan Ibsen kojeg je majka napustila kao dijete se osvetio na jedan kreativni nacin -Kroz svoju Noru .. A necu ni spominjati Therese Raquin..
Gledajuci opet.. Koliko je njizecvnica u povijesti.. Wirginia Woolf.. Uau evo cak jedna..
I sada ce pola dragih ljudi koji budu citali ovaj post pocet pljuvati po tome ajme kako ja mogu tako nesto napisati o muskome rodu. A jebiga. Istina je to sve sto pisem . Zene su od davnina samo lose..
Da ne pocnem od Eve. i od tada se jako kriticki gleda prema nama. Mi morma obiti u kuci , u kuhinji da
budem preciznija. A gledajuci neki odvratni barokni ili srednjovjekovni film gdje su zene od rodenja vec bile uzete, da bi ih njihov 20god stariji muz na prvoj bracnoj noci lijepo silovao - ali oni to nebi tako rekli nego samo - uzeli ono sto je njihovo - ipak su se oni ozenili time i sada mogu raditi s time kako ih volja.
Odvratno. Definitivno odvratno da smo mi , u vecem broju jos i danas kod onih koje su odgajane strogo zastitnicki i konzervirano jadne sve nikakve bojazljive i onda dobijemo hrpu kompleksa. A o onim sponzorusama necu pricati - jer to je pravi primjer prodaje samoga sebe. To ostavljam bez komentara za ovaj put. Hm i smisao ovoga svega. Pa naravno da ga nema. Ne moze ga ni biti , jer je to sve vrlo glupo. Mislimo za sebe da smo nesto pametniji od zivotinja koje drzimo u kuci , kada zapravo su one koliko uspijem primjetiti vrlo mudrije i pametnije od nas..
E.... Da sam barem zenka pauka. To bi bilo ono pravo .


Post je objavljen 02.07.2006. u 23:35 sati.