Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/furuna

Marketing

Jesu li muškarci psihički otporniji od žena?
Po svemu sudeći - NISU! Iako se općenito drži da žene lakše podliježu raznim psihičkim potresima i da brže gube psihičku ravnotežu, brojne činjenice pokazuju da u to valja sumnjati. Poznato je, primjerice, da je među civilnim stanovništvom koje je za vrijeme drugog svjetskog rata biloizloženo bombardiranju mnogo više muškaraca nego žena reagiralo histerično.
Također je poznato da je među samoubojicama dvostruko više muškaraca nego žena!

Je li istina da su žene sklonije sitnim lukavostima od muškaraca?
DA: Ako niste znali- najčešće muškarci pričaju krupne laži.Međutim, žene su sklonije sitnim lukavostima, mnogo češće smišljaju male laži, čine male prijevare, pronalaze lažne izgovore,
Te osobine, uz intuiciju, jedno su od jačih oružja fizički( ne biološki) slabijeg spola.
Da bi nadomjestile manjak fizičke snage, žene su se oduvijek oslanjale na lukavost.Trudile su se i naučile primati dojmove i zaključivati na mnogo istančaniji način od muškaraca.

Je li točno da nas sitne brige više iscrpljuju od krupnih?
DA. Brige i uzbuđenja zbog sitnih neprilika koje ne možem spriječiti ili ukloniti( čekanje tramvaja, sporost gradskog prometa u trenutku kad žurimo na posao, zakašnjeli ručak kod kuće, dodijavanje bračnog druga zbog posve beznačajnih pojedinosti...itd) psihički nas mnogo više iscrpljuju nego zaista teški problemi, koje uglavnom dočekujemo spremni.

Post je objavljen 01.07.2006. u 22:23 sati.