Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bllankk

Marketing

Mir


Image Hosted by ImageShack.usKoliko sam samo puta znala izderati se, ili bijesniti zbog neke posve nevažne sitnice, stvari koja zasigurno nije vrijedna mojih živaca.
A znala sam da stvari mogu sagledati i s drugog kuta. Smirena i hladnokrvno pristupajući problemu lako sam ga mogla riješiti.
Znate li kako sam postigla tu neku mirnoću, baš kad bih osjećala da će mi se cijeli svijet izmaknuti ispred nogu?
Legla bih na krevet, zatvorila vrata, ugasila sve i pustila da tišina zavlada nad cijelom prostorijom. Zatovrila oči, i pustila se da me obuzme ta tišina.
U početku sam mislila kako to stvarno nema nikakvog učinka, a kasnije sam shvatila da mi je to puno pomoglo.
Makar sam bila samo nekoliko minuta u tišini, shvatila sam kako me obuzima mir i kako mi ta tišina pomaže da izbacim sve misli iz glave i prepustim se samo tom osjećaju mira.
Kasnije sam sve situacije nekako rješavala mirnije...kao da je tih nekoliko minuta mir zaista zavladao u meni.

***

Znam priču o nekom čovjeku koji je živio usred jednog velikog urbanog grada. Bio je zaposlen, žurio je na sve strane i svakog puta kad bi nekamo krenuo činilo mu se da dušu ostavlja negdje drugdje i da ne može biti smiren ni u jednoj situaciji.
Odlučio je stati na kraj tome i preselio se u neku skromnu malu kućicu na veoma pustinjskom mjestu bez igdje ikoga. Tu je napokon našao neki mir. No, počeli su mu faliti prijatelji i sve one lagodnosti koje pruža jedan urbani grad.
Opet se odlučio preseliti u jedan mali gradić gdje će, mislio je, imati kontakt s ljudima i sve što mu treba za udoban život, ali bez gradske vreve i užurbanog načina života. Mislio je da će tamo pronaći mir.
No, ljudi su ga počeli ogovarati i počele su kružiti kojekakve priče o njemu, te se čovjek osjećao vrlo neugodno u tom malom mjestu.
I nije važno, zapravo ja ni ne znam, kako je taj čovjek na kraju završio.
Stvar je u tome da je na krivim mjestima tražio mir.

Jer, nemamo li mir u sebi, uzaludno ga je tražiti iz vanjskih izvora.

Na kraju;

«Mir samome sebi možeš stvoriti samo ti.»



Maše vam vaša bllankk.
Idem s nekime podijeliti ovaj mir.
Brzo, dok ne ishlapi. wink

Post je objavljen 28.06.2006. u 14:48 sati.