Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rotvajlerben

Marketing

Govor tjela

GOVOR TIJELA
Prvi korak prema poboljšanju odnosa s našim ljubimcem je naučiti kako razgovarati sa njim. Najboljie
je komunicirati govorom tjela. Naši psi nas promatraju i tumače naše ponašanje prema njegovu iskustvu. Oni obraćaju pažnju na ton glasa,gustikulaciju koja odaje naše namjere,, poziciju tjela. Ne moramo,dakle, okljevati koristeći gestikulaciju, facijalnu mimiku, ton glasa ili posebne pokrete-štovoše
na taj način postajemo razumljiviji psu. Na isti načina pasakomunicira sa nama. Ali kako bi smo shvatili njegovu gramatiku tjela, trebamo malo više informacija i dobru moć zapažanja.

GOVOR PSA
Pas ovjek primjećuje kada negdje pođet na primjer kad se ustajete s fotelje, kada smo krenuli prema frižderu ili kada želimo krenuti u šetnju. Ponaša se kao da smo mi njegovo vlasništvo, slijedeši nas ako smo po keks ili uzicu ako želimo izaći.
On ne čita misli, već je puno jednostavnije naučio dekodirati naše ponašanj i prikrivenu komunikaciju.
Kako bismo i mi njega razumjeli i mi moramo naučiti njegov jezik sačinjen od micanja ušiju, repa, šape, njuške te nekih obrazaca ponašanja: saginjanja i <>.
Na primjer, ako je pokoren, okreće se na leđa, dok svoju hrabrost pohazuje čvrsto na prednjim
nogama.
Opušteni pas zauzima smirenu pozu, pružajući prednje noge, te podlažući zadnje s opištenim vratom.
Kada spusti glavu ili je položi među prednje šape, to može značiti tugu ili dosadu,dok jepodizanje glave sinonim da ga nešto zanima. Pas, dakle, pokazuje svoju dominatnost nad drugim psom postavljajući šapu na leđa drugoga, pas koji maše repom pokazuje dominantnist prema drugom psu a pas koji podvije rep pokazuje poniznost. Ako se susretnu dva velika psa koja se ne poznaju i oba se osjećaju dominantnim vjerovatno će doći do tuče.
Znakovi i pokorenisti sz lizanje po licu ili pružanje šape. Još jedan znak vrlo raširen je takozvanu naklon za igru.
Kada se pas želi igrati spusti se na prednje noge. Naklon nije samo poziva za igru nego već jedan pravi i istinski kljč čitanja ostalih znakova.
Image Hosted by ImageShack.us

Ako vas zanima više o rotvajlerima pričekajte moje iduće postove ili posjetite blog od moje prijateljice ili šta je već dobra blogerica koja me ne voli Sandre Šipek.http://rottweiler.blog.hr
Ovo je njezina orka
Image and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 26.06.2006. u 20:59 sati.