Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/melankolikboy

Marketing

Posljeratno stanje

Ja inače živim u Dubrovniku i sijećam se neugodnog rata malo kroz maglu.Kasnije sam tek primio sve potrebne informacije o ratu u Hrvatskoj.Nisam ovdje u ovom postu da promičem toleranciju prema srbima jer ono što su oni ovdje radili je bilo neoprostivo.No ipak treba reći da su za to krivi ponajprije četnici.Stvar je u tome što u Srbiji postoji omladina koja se ne sijeća tako rata i kojima je ta mržnja prenjeta,a da oni uopće ne vide razloga u njoj.Mi smo zapravo nevjerovatno slični,a naši preci su nam dali tu mržnju koju ćemo mi najvjerovatnije još dugo nositi.
Nedavno sam na MTV Adrii vidio spot rapera Marcela.Inače ne slušam Rap jer sam više tip za Rock'n'roll.No pjesma mi je bila simpa i ritam je bio lakoslušan.To me potaklo da malo saznam o tom srpskom raperu.I jesam.Malo sam prošetao po glazbi koju je stvara i naišao sam na pjesmu suze koja me potakla da napiešm ovaj post.Pjesma je stvorena u suradnji sa raperom Edom Maajkom.Riječi idu otprilike ovako:


Image Hosted by ImageShack.us

"O bože, čije to grehove skupo plaćamo?
Čije dugove vraćamo?
Svi uzaludni ratovi...kišni dani bez duge
Mladi životi na koje su čekale neke nove pruge"


ILI

"Pa svima je dosta rata! Mržnja nije naša, već nam je data
O tata, reci zar danas treba da mrzim Hrvata i Muslimana!"


I to me potakne da kontaktiram dotičnog glazbenika.Pošaljem mu mail u kojem mu iskažem poštovanje i komplimente na račun dobre glazbe i dobrih tesktova.Tri dana poslje na kompjuteru me dočekao mail i potpuno nočekivano bude od njega:

"Pozdrav, bro moj:)
Hvala puno na podrsci! No, koncert zavisi od toga gde nas pozovu... ukoliko neko iz tvoje okoline bude zainteresovan za nas koncert, evo nacina da nas se kontaktira:) Inace, 29.06. sam u ZGu...
Hvala na javljanju, vidimo se nekad:)
Sve najbolje!
M."


Nadam se da sam vam ovim objasnio ljudske greške iz povijesti.Da nije bilo pojedinaca koji su usrali politikom odnose između država nikad ne bih nastalo rata.Ljudi su takva bića koja se sukobljavaju i uvijek teže prevlasti nad drugima i to će nas jedanput uništiti.



Post je objavljen 24.06.2006. u 13:22 sati.