Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vukovar

Marketing

(8.) Ali ni to nije sve (2)

Svoje tisuće kuna u bubanj je 13. listopada ubacio i zamjenik glavne urednice Feral Tribune-a, Drago Hedl, ali njegov članak nije generirao dodatne unutarobiteljske boli, valjda najviše zahvaljući činjenici da obitelj Štengl ne čita Feral, ni u snu, pa ni kad o njima piše :


stenglll.jpgOBITELJ ZASTUPNIKA ŠTENGLA TUŽI MEDIJE

Obitelj bivšeg vukovarskog gradonačelnika i novopečenog saborskog zastupnika HDZ-a, Vladimira Štengla u tri je posljednja mjeseca, na tri različita suda – u Vukovaru, Vinkovcima i Zagrebu – podnijela tužbe za klevetu i duševne boli protiv jednog političkog dužnosnika, vlasnika jedne Internet stranice, jedne televizijske kuće i jedne novinarke. Da bi sve ostalo u obitelji Štenglove će na sudu zastupati odvjetnički ured Zvonimira Hodaka, gdje kao vježbenik radi sin Dragice i Vladimira Štengla.

Dragica Štengl prvo je, 7. lipnja ove godine zbog teksta “Oproštajno pismo najmilijem od svih” i komentara čitatelja tužila pokretača web stranice vukovarac.net, Damira Fintića tražeći 101.000 kuna zbog “intenzivnih duševnih boli”, koje dodatno objašnjava činjenicom da je “počela izbjegavati društvene kontakte”, te da je “prati konstantan osjećaj sigmatiziranosti”.

Potom je, za iznos od 100.000 kuna, također zbog duševnih boli, supruga aktualnog saborskog zastupnika Štengla, tužila predsjednika vukovarskog ogranka Hrvatske narodne stranke Marina Krizmanića zbog priopćenja HNS-a, objavljenog na Vinkovačkoj televiziji 3. kolovoza ove godine. U priopćenju se tvrdilo kako je zbog nestručno izvedenih radova na bazenu, koje je obavljao vukovarski Vodovod, tvrtka u kojoj je Dragica Štengl rukovoditeljica, umalo stradao jedan dječak.

O tužbama gospođe Štengl potom je 6. kolovoza ove godine u listu 24 sata pisala novinarka Danijela Mikola, no i ona je završila na sudu. Tužio ju je saborski zastupnik Vladimir Štengl, ali za klevetu, a poziv za prvo ročište na Općinskom sudu u Zagrebu već je stigao.

Tekst, scenario, režija: Drago Hedl
Feral Tribune Picaškandal Movies
XIII - X - MMV (za Gregorijance - 13.10.2005.)


Za razliku od Hedlovih, tisuće kuna novinara Večernjeg lista Branimira Bradarića potražile su i pronašle pravi put do obitelji Štengl. Autoru ovog bloga nije poznato da li zbog članka koji vidite ispod (22.10.2005.) ili zbog nekog od idućih članaka koje je vezivao uz tužbu Štengla protiv vukovarskog građanina Marina Krizmanića, Branimir Bradarić je u svakom slučaju zaradio Tužbu za duševne boli obitelji Štengl u vrijednosti od 70.000 kn. Tako je obitelj Štengl, koja je u međuvremenu tijekom kasnih ljetnjih mjeseci iz obitelji bivšeg gradonačelnika postala saborskom obitelji Štengl, ukupno zbrajala krajem listopada 321.000 potencijalnih kuna, na ime boli duše.
Pogledajte taj tekst Branimira Bradarića:


sla-covjek-txt.jpgVladimir Štengl, donedavni vukovarski gradonačelnik a trenutno županijski vijećnik i odnedavno saborski zastupnik, i njegova supruga Dragica podnijeli su u prošlih nekoliko mjeseci tri tužbe tražeći novac zbog nanesenih duševnih boli. Tužbe za klevetu i duševne boli obitelj Štengl je podnijela protiv jednog političkog dužnosnika, Marina Krizmanića (HNS), vlasnika Internet stranice Vukovarac. net, Damira Fintića te jedne televizijske kuće, VTV i jedne novinarke, Danijela Mikola ("24 sata").


U tužbama koje su završile na sudu u Vukovaru, Vinkovcima i Zagrebu supružnici Štengl traže da im se isplati 200-ak tisuća kuna. Prva od tužbi, protiv Damira Fintića vlasnika vukovarskog Internet portala Vukovarac. net, u utorak sljedećeg tjedna nastavak će dobiti na Općinskom sudu u Vukovaru. Razlog tužbe obitelji Štengl je reakcija na tekst "Oproštajno pismo najmilijem od svih", gdje se spominje obitelj Štengl i gdje su potom u komentarima posjetitelja te internetske stranice iznijeli niz optužbi na njihov račun.

Damir Fintić, vlasnik Internet stranice Vukovarac. net, nije pred početak suđenja u utorak želio ništa reći glede osam točaka optužnice, ali je iskoristio priliku da pozove sve zainteresirane da dođu na raspravu koja će se u utorak održati na Općinskom sudu u Vukovaru u 11 sati. Komentirajući optužnicu Marin Krizmanić, čelnik vukovarskog HNS-a, rekao da niti jednom rečenicom niti namjerom nije uvrijedio čast i ugled Dragice Štengl.

- Također spornim priopćenjem ne dovodimo njezin profesionalni i osobni kredibilitet u pitanje. S obzirom da se ne smatram krivim niti odgovorim, ne pada mi na pamet da isplatim na ime bilo kakvih boli niti jednu lipu. Postavljam pitanje što je važnije: nečiji kredibilitet ili život djeteta - rekao je Krizmanić. Zbog objavljivanja priopćenja tužena je i vinkovačka televizija VTV.

Branimir Bradarić
Izvor: Večernji list , 22.10.2005.



Nastavlja se ...

Post je objavljen 15.06.2006. u 21:19 sati.