Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pazinskakajgana

Marketing

Pazinu Motovunski tereni tartufa!

Kako znamo oko Motovuna se pripremaju izgraditi golf tereni i apartmani. Problem je u temu što će se morati nekako sačuvati motovunski tartufi. Našao se je odgovor, cijeli tereni gdje se nalaze tartufi prenest će se na područje Pazinštine tako da se može na ti mjestima izgradit golf tereni a da se ipak sačuvaju tartufi. Kako će ti tereni biti poprilično veliki, pomoć oko transporta trebala bi doći iz američke vojske. Naravno pitanje je dali će se uspijet tartufi priviknut na promjenu terena ali to je kako govore ovlašteni jedino što se može napravit u ovom trenutku. Očekuje se naravno veliki izgredi ljudi iz Motovuna i okolice. Ovo je za Motovun još jedan udarac nakon što su se zidine počele rušit i prijetnja otkazivanju MFF-a.
Dobili smo i od grada Pazina i cjenik demonstracije traženja i vađenja tartufa za avanturiste i sve one koje ih zanima kako to izgleda. Naš grad je nanjušio prilično dobru zaradu kako možemo vidit prema programima koje će nuditi. Kako su rekli programi su rađeni prema jednoj tvrtci koja radi sa tartufima, ali ako se bolje pročita nadležni grada Pazina napravili su neke "cake" u programima (pročitajte pozorno treći program):

1) Za veće grupe (do 50 ljudi) predlažemo pokazno traženje tartufa na otvorenom prostoru, koji bi se održao plitko u šumici, na jednoj poziciji koja je blizu ceste. Cilj je ovakve demonstracije edukativan – profesionalni tartufar prikazat će način traženja tartufa uz pomoć treniranog psa.

Cijena demonstracije je 80 eura za grupu te trajanje događaja 30 minuta (+ 5 minuta u slučaju ako pas mora obavit nuždu).

2) Za avanturiste koji žele nešto više predlažemo aktivno sudjelovanje u traženju i vađenju tartufa. Noću ili u ranu zoru, manja grupa (do 30 ljudi) kreće na prirodno stanište tartufa, koji se nalazi dublje u šumi, u pratnji iskusnog tartufara i treniranog psa. Garantiramo vam jedinstven doživljaj!

Cijena programa je 115 eura za grupu te trajanje događaja je sveukupno 60 minuta (+ 5 minuta u slučaju ako pas mora obavit nuždu).

3) Najuzbudljiviji događaj uključuje odlazak jedne do tri osoba u šumu, u ranim jutarnjim satima, duboku u šumu, u pratnji iskusnog tartufara i psa. Događaj traje tri sata, a osobe koje se odluče na ovu avanturu imaju pravo zadržati sve tartufe nađene u to vrijeme osim ako pas ne mora obavit nuždu.

Cijena takvog programa je 350 eura.






Post je objavljen 17.06.2006. u 22:57 sati.