Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/thelonestar

Marketing

Miris Lipe..


Lipa..

Lipa..

Dud.. drvo iz južnih krajeva Europe

Astoria park..

Astoria park.. bazeni ali prazni jer nikako da zatopli..

Tresnjice.. hmmm

Lipa..

Astoria.. moj kvart..

Brum, brum..

Dio East rivera, zvan jos i kao Hell Gate, Hellgate bridge i Triborough bridge koji spajaju Queens i Bronx, u pozadini se vidi Midtown Manhattana



Eto nakon skoro cijela dva kisna tijedna napokon sunce!! Mada vec najavljuju da ce Albert (tropska oluja) mozda preci u uragan pa nam opet sljedi kisa..

Al neka nedam se!! Provela sam predivni suncani vikend okupan mirisom lipe.. Cim sam ga osjetila u zraku, isla sam u potragu za stablima lipe.. Nisam ni znala, u Astorija parku se nalazi poveci drvored i to samo lipa.. otkrila sam odkuda taj miris.. :) Neznam zasto ali lipa ce mi zauvijek biti najdraze stablo.. Mozda radi toga sto sam djetinjstvo provela kod bake i dide na selu, a kao svako pravo slavonsko selo ispred kuce je ili orah ili lipa, jer to su stabla koja su dugovjecana i zive u nasim bascama godinama gledajuci obiteljske generacije kako se mjenjaju, a kod mojih pred kucom cak dvije velike lipe.. Kada bi krenuli ljetni skolski praznici, isto vecer na selo!! Sa bakom bih uvijek isla brati lipin cvijet sa dva velika pletena kosara.. Mi bi uvijek susili caj od lipe, naravno uz cvijetove od bazge.. Eto toliko je vremena proslo a moja baka, iako je ostala sama bere lipu i ove godine, neda se godinama.. al ovaj put bez moje pomoci.. To mi dode tesko kad se prisjetim.. pa se pitam Boze kuda prolazi to vrijeme, kao da je jucer to sve bilo, a stvarnost je da je proslo, prelako propustamo zivotne trenutke.. I tako mislim si sada, da u danasnje vrijeme samo jos stariji ljudi sabiru nekada tako omiljene cvijetove lipe, cisto sumnjam da itko od mladih jos to cini, a to je takova greska i steta, jer caj od lipina cvijeta je tako ljekovit, koristan je kod bolesti zeludca i crijeva, opusta zivce i daje dobar san i jedno je od najpoznatijih sredstava za znojenje!!

I tako lipin miris ostati ce mi u najljepsem sjecanju, predvecerja na selu ispod lipe uz okruzenje na stotine malih prekrasnih krhkih bica, krijesnica..

I tako vracam se ja rutini svakodnevnice..


Post je objavljen 13.06.2006. u 12:46 sati.