Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/keirariddle

Marketing

Bolna istina

Riješila sam se većine ispita, ne znam još kako sam kod svega prošla, ali sam sigurna da ću iz travarstva i skrbi imati O!
Društvena situacija mi se smirila jer su se živci opustili, ali ipak se navečer nisam zadržavala u društvenoj nego sam otišla u žensku spavaonicu i ravno u krpe…
Kad sam se probudila još je bila noć i pogledala sam na svoj džepni sat koliko je sati. Bilo je oko pola 2 te sam ustala iz kreveta da se odem umiti i popiti vode. Zaogrnula sam pelerinu i izašla na pust hodnik. Uputila sam se prema jednom od wc-a i kad sam ušla vidjela sam da su neki od umivaonika i zahoda potrgani. Srce mi se sledilo kad sam shvatila gdje se nalazim. Tu je prošle godine poginula djevojka koja je srela meni nepoznato čudovište iz Odaje Tajni. Baš kad sam htjela izaći van prekinuo me nečiji cmizdravi glas. –«Tko to uznemiruje, jadnu malu mrtvu Myrtlu!?» Ukočeno sam se okrenula i pogledala iza sebe. Ugledala sam duha mrtve djevojke na koju sam upravo pomislila. «Myrtla?»-upitala sam drhtavim i nesigurnim glasom te nastavila- «Ti si duh?» Na to pitanje je zaridala i počela vrištati- «Da je sam mrtva i ne trebaš me stalno na to podsjećati!!!!!»
Nisam znala što da napravim, pa sam samo rekla nešto tipa da joj neću smetati i da idem. Taman kad sam se uputila prema vratima rekla je- «Ne zanima te tko me je ubio?» Okrenula sam se prema njoj bez riječi, a zatim je ona sa velikim zadovoljstvom nastavila pričati kao da ju sve to jako zabavlja. «Bila sam u ovom istom zahodu i plakala kad sam ugledala dva žuta oka i paf srušila sam se mrtva!»- na to je opet zaridala. Zbunjeno sam je upitala- «Dva žuta oka? Ne znaš što je to?»
«Ne, ali znam tko joj je vlasnik.»
Na to me zlobno pogledala i nastavila-«Često sam te promatrala Keira. Moram priznati da sam i bila ljubomorna na tebe jer si uvijek bila omiljena za razliku od mene. Mene nitko nikad nije primjećivao!» «Pa, nisam ja kriva što si bila izolirana od drugih.»-nisam znala što bih joj drugo rekla u tom mučnom trenutku. Nisam ju čak ni poznavala, samo sam znala kako se zove i koja je bila godina…
«Ne, nisi. Nisam to niti pomislila»-zatim je nastavila- «Da dovršim što sam htjela reći o onoj zvijeri. Vlasnik te zvijeri je jedan naočit crnokos mladić, joj kako se ono zvao? Da sjetila sam se! Riddle!»
Na te riječi sam ostala skamenjena, a ona je zaronila u školjku uz plačljiv jecaj. Odmah zatim vrata wc-a su se otvorila i u tu polomljenu prostoriju je ušao Tom. «Što ti je rekla?!»-upitao je prodornim glasom.»Tom jeli to istina?»-upitala sam ga tužnim glasom jer koliko god se svađali ipak mi je brat. «I da je istina to te se ne tiče!»-odgovorio je ljutito. «Možda se mene ne tiče, ali baš me zanima što će na to reći ravnatelj Dippet!»-kad sam to rekla zlobno se podsmjehnuo i uperivši štapić u mene rekao-«Tko bi tebi vjerovao? Ionako su shvatili da iskorištavaš svoje prefetske dužnosti tako da lažeš i izmišljaš. A i mogu te ušutkati kad god to poželiš! Nemoj misliti da bih te nemilosrdno ubio, ne Keira gledala bi kako pate oni koje voliš.»
Znala sam na koga je mislio. Mislio je na Moonlight, Seamusa, moje prijatelje.
«I Agathu bi povrijedio?»-upitala sam ga znajući da sam pogodila bolnu točku.
«Ako bi bila nužda.»-odgovorio je premda nije tako mislio. «I kad već govorimo istinu jer ti uopće znaš za svoje podrijetlo? Ne, ne znaš. Znaš samo da imamo istog oca, a taj otac je bio prljavi bezjak kojeg sam ubio kad sam bio šesta godina, a majka ti je također bezjakinja s kojom je naš otac bio kad je ostavio moju majku vješticu. Eto Keira to je cijela istina o tebi! To da si ništa više od jedne obične mutnjakuše! Ovdje si mojom zaslugom!»-Duboko sam uzdahnula i rekla-«Znaš, meni uopće nije važno porijeklo nego ono što je u čovjeku. Ja se ne bih trebala sramiti nego ti! A znaš li zašto? Zato jer si odvratan primitivni ubojica! I vjeruj mi nećeš dobro završiti. Ja neću nikome o tome ni riječ reći jer mi ne ostavljaš drugi izbor. Bio si mi brat Tom i koliko god se svađali to je sve bilo prirodno za braću, ali od danas te se odričem i kad odeš iz Hogwartsa ne želim nikada više čuti za tebe!» «o čuti ćeš ti za mene i više nego što misliš! Ali ako ćeš čuvati moju tajnu tada si sigurna.»-kada je to rekao okrenuo se i otišao.
Ja sam ostala neko vrijeme u wc-u pretresajući kakve je sve bolne stvari izgovorio i buljeći u urezanu zmiju na umivaoniku…

Image Hosted by ImageShack.us



Post je objavljen 08.06.2006. u 18:10 sati.