Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/megastaar

Marketing

Sloboda - mogućnost izbora

Mnogi se ljudi u životu zapitaju što uopće znači sloboda, i koje su joj granice, s toga ću u ovom postu govoriti nešto više o tome.

Sloboda je mogućnost izbora, samostalnog i neovisnog djelovanja. U najširem smislu sloboda označava mogućnost izbora između dobra i zla. Postoje dvije vrste slobode. Sloboda "od" i sloboda "za". To znači da svaki čovjek ima slobodu, slobodan je činiti i dobre i loše stvari. Ima slobodu za ljubav, prijateljstvo, nadu, vjeru i ostale pozitivne vrijednosti u čovjekovom životu, ali preduvjet za takvu vrstu slobode je da najprije budemo slobodni od negativnih osobina ( mržnja, laž, pesimizam, očaj...)

Sloboda = odgovornost

Pojam slobode usko je vezan sa pojmom odgovornosti, što se naziva odgovorna sloboda. Sloboda jednog pojedinca ne smije ugrožavati slobodu druge osobe. Čovjek ima slobodu misli, riječi i djela, koju mora ispravno koristiti. Svaki pojedinac odgovoran je za svoju slobodu. Zato smo odgovorni za svoje misli, riječi, djela i propuste, a iz toga proizlazi da ispravno koristimo slobodu dok činimo dobro.Post je objavljen 06.06.2006. u 20:04 sati.