Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nacrtani

Marketing

MALA RETROSPEKTIVA

Baš sam si danas malo razmišljao. I razmišljao i razmišljao…i zaključio – nekada je bilo bolje. Nemojte mi sad one spike "Ma, bio si mlađi", "To su bila druga vremena" i blah, blah, blah.

Bilo je bolje, da ga j#$&š. Sjećam se, kada smo izlazili u "Jabuku", ispred "Saloona" i kod Dežmanovog prolaza nažicali bi love toliko da ju nismo mogli potrošiti tu večer. Ko da sada u sat vremena skupiš cca. 200 kn. Nije da nam je ta lova trebala, imali smo love, ali to je bio kao neki običaj. Bilo je guba gledati šminkerčiće kako nam uvaljuju lovu pred svojim komadima i ispadaju frajeri, kao ne jebe ih lova.

Na svakom koraku duty-free-shop-ovi, kupovale se pljuge, cuga i sve ostale đinđe. Sjećam se da smo jedno vrijeme trusili samo Smirnoff vodku. Ubodeš litru-dvije i onda na Štros ili u Ribnjak ili na Rokov perivoj. Ma ono, ludilo. Svugdje je bilo ekipe, sa svima si se mogel lagano skompati (pogotovo ak je trgovina bila u pitanju, mi njima cugu, oni nama travuljagu i obratno). Tulumarilo se više nego danas, barem koliko sada slušam od klinaca. Ovi danas nemaju pojma kaj bi sa sobom. Ne idu van ak' im stari ne da auto (kao sve im je daleko i naporno), slušaju tamo neku im nametnutu mjuzu-kuruzu, uzimaju preopasne droge, ma ono, žas-u!

Bila su bolja vremena.

Duvaš u ribnjaku, neki klinac te ocinkari milicajcu, a ovaj mu uz obrazloženje "Titova omladina se ne drogira!" opali pljusku da bi mu 3 dana zvonilo u glavi. Sjećam se da me jednom legitimirao neki policajac usred noći. Ja mrtav pijan, sa džoksom u ruci, dajem mu osobnu, on me bez riječi zapiše i kaže – "Ajde mali, begaj kući spavati, vidi se našto ličiš!".

Definitivno je bilo bolje.

Bio sam tada inventar u "Jabuci" (kao i stotine drugih), svi smo se znali i bila je neka sasvim druga energija u zraku. Nekako smo si svi bili bliži, nego ova današnja omladina, koja u većini slučajeva samo gleda kak da se pošoraju ili kak da se ubiju nekom kemijom dok im mozgovi ne zakuhaju.

Kaj je je, bilo je bolje…i hebe mi se kaj si sad bilo tko misli…BILO JE BOLJE!!!



Post je objavljen 05.06.2006. u 20:35 sati.