Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/hkudpetarzrinski

Marketing

Umro Dragutin Persoli - predsjednik HKUD-a 1991/92


Obavještavamo sve prijatelje Zrinskog da je nakon duge bolesti umro gospodin Dragutin Persoli, te da će posljednji ispraćaj biti 06.06.2006. u 16 sati na gradskom groblju u Vrbovcu.

Rodio se u Vrbovcu 23. srpnja 1948. gdje završava osnovnu školu, nižu glazbenu školu, zatim srednju i višu elektroničku školu u Zagrebu. Doškolava se u Niirnbergu, u Niederlassungu tvrtke "Grundig". Radi kao stručni procjenitelj i sudski vještak u osiguravajućem društvu "Croatia" te ima vlastiti TV-servis.
Amaterski se baveći poviješću Vrbovca i okolice, sakupio je tisuće knjiga i listina od kojih mnoge govore o njegovom rodnom kraju. Osnovao je vlasitu likovnu koloniju "Zbirka umjetnina Persoli". Zahvaljujući prijateljstvu i druženju s pjesnicima, estradnim i likovnim umjetnicima, mnogi od njih pohodili su grad Vrbovec te nas duhovno obogatili.
Član je vrbovečkoga ogranka Matice hrvatske u kojem je obavljao i dužnost predsjednika. Član je Crkvenog odbora župne crkve sv. Vida. Bio je predsjednik HKUD-a "Petar Zrinski". Gradu Vrbovcu poklonio je bistu Marije Jurić Zagorke koja se nalazi u vrbovečkom parku, a osnovnoj školi, u teška ratna vremena, pet stotina knjiga kojima su nagrađeni svi odlični učenici.
Zasadio je arboretum sa 124 vrste drveća koji će, i kad nas ne bude, biti na ponos ne samo njegovoj obitelji, već i cijelome Vrbovcu.

Dragi Dragutine!


Baš kako Ste uvijek govorili i u monografiji HKUD-a Petar Zrinski napisali:
"Prije nogo kažemo tko smo, valja reći tko smo bili",
tako smo u sezoni '91.-'92. dok Ste bili predsjednik bili raspjevani zbor, rasvirani tamburaši i rasplesani folklor.
Bili smo sretni i bogatiji, bogatiji za jednog velikog čovjeka koji je usmjeravao Zrinski na putu u budućnost. Kratko ste bili naš predsjednik no puno je Vašeg duha ostalo s nama.
Upravo zbog tog duha ćemo i danas kad nismo sretni pjevati, pjevat ćemo jer Ste nam jednom prilikom napisali:

"Kad jednom na Zemlji ne bude nas, svijet će biti svijet;
kad nam se izgubi svaki trag i glas, svijet će biti svijet.
I prije nego smo bili mi, svijet je bio svijet.
I nama kad kucne posljednji čas, svijet će biti svijet."


Hvala Vam što smo postali ovakvi kakvi bez Vas sigurno ne bi bili!

Hrvatsko kulturno umjetničko društvo "Petar Zrinski"


Post je objavljen 05.06.2006. u 19:41 sati.