Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tableta

Marketing

strah od frizera


Utrećoj ili četvrtoj godini života većina djece počet će pokazivati veliki strah od frizera.Tako želja roditelja da dijete konačno ima lijepo pošišanu kosu uglavnom završava suzama.
Pokušate li razmisliti , strah od frizera je donekle i opravdan: bijela kuta, metalni alat u rukama(škare) ..... sve će to dijete podsjećati na liječnika.A liječnik, ne samo za djecu nego i za odrasle , uvijek ima neke veze s bolima i nelagodom.
Uzaludno je objašnjavati mu da to ne boli, da će mu teta napraviti lijepu frizuru. A prisila može čak završiti i ozljedama, jer će dijete na stolcu biti nemirno pa ga frizerka nehotice može ozlijediti škarama.

Najbolje bi bilo da se unaprijed dogovorite s frizerkom o vašem dolasku. Nemojte odmah dijete posjesti na stolac, nego pričekajte sa strane i pričajte mu o tome kako teta šiša kosu,neka promatra kako se rade frizure.Bilo bi dobro da mu dozvolite da se malo prošeće i uvjeri da to zausta nije ništa strašno.Potom najprije vi sjedite na stolicu i neka vama frizerka malo pošiša kosu i napravi frizuru.
Dijete će to sa zanimanjem promatrati i uvjeriti se da neće niti njega boljeti, ako nije boljelo mamu. Pričajte mu kako će biti lijep, da će mu svi zavidjeti na frizuri, a hrabro držanje možete nagraditi čokoladom ili nekim manjim poklonom.

Post je objavljen 04.06.2006. u 20:40 sati.