Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/abdc

Marketing

Konferencija za tisak u Osijeku

Vesna Škare - Ožbolt: "Slavoniji i Baranji potrebne reforme"
03.06.2006.
Image Hosted by ImageShack.us

Predsjednica Demokratskog centra (DC) Vesna Škare-Ožbolt izjavila je danas u Osijeku da će ta stranka Hrvatskome saboru predložiti da se u Slavoniji osnuje agrobanka koja će štititi hrvatsku poljoprivredu i sve one koji žele ulagati na tome području.

Ustvrdivši na konferenciji za novinare kako ni nakon tri godine mandata Sanaderove Vlade još nema ništa od predizbornih obećanja o osnutku agrobanke i poticanja gospodarskog razvoja Slavonije, Škare-Ožbolt pozvala je Vladu da prihvati program osnutka takve banke.

Govoreći o Vladinu nedavnom prijedlogu o administrativnoj podjeli Hrvatske na kontinentalnu i jadransku regiju, istaknula je kako je dobro što je Vlada napokon počela govoriti o regionalizaciji Hrvatske, a loše to što statistička podjela na dvije regije nije produktivna koliko bi trebala biti.


"Tražimo da Hrvatska statistički bude podijeljena barem u pet regija i da pet slavonskih županija čine slavonsku regiju. Kroz regionalni razvoj mogu se smanjiti socijalne razlike u Hrvatskoj i postići veća kohezija", ocijenila je predsjednica DC-a.

Pozvala je Vladu i premijera Sanadera da, kako je rekla, "prevlada svoju taštinu i izdigne se iznad činjenice da nije na vlasti u Slavoniji" te da počne ulagati u tu regiju. "Vlada ne smije pomagati samo one županije i gradove u kojima je HDZ na vlasti, već mora razmišljati o razvoju svih dijelova Hrvatske", ustvrdila je Škare Ožbolt.

Po njezinim riječima, Vlada je "prepisujući program DC-a" prihvatila strategiju borbe protiv korupcije te je, unatoč opiranju, morala prihvatiti prijedlog DC-a o ukidanju zatvora za novinare.

Ustvrdivši kako "DC u istraživanjima javnog mnijenja dobiva sve više na utjecaju", Škare-Ožbolt je izjavila kako nije čudno što Sanader i HDZ preko novina poručuju da im je jedan od strateških interesa za iduće izbore uništiti DC. "Poručujem da to neće biti moguće koliko god se trudili", istaknula je.

Pozvala je premijera Sanadera da se u svojim projektima koncentrira "na smanjivanje nezaposlenosti, gospodarski razvoj i jačanje poljoprivrede", bez čega će, istaknula je, Hrvatska teško na dobar način ući u Europsku uniju.


Post je objavljen 04.06.2006. u 08:18 sati.