Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/antiglobalist

Marketing

Druga krajnost konzumerizma...Freegani

Hehe, ovo ne bih nikome preporučio, ali zanimljivo je za vidjet koliko se može otići u krajnost ako se čovjek baš zainati protiv današnjeg konzumerističkog stila života. Pokret Freegana dolazi nam iz najkonzumerističkije zemlje na planeti SAD-a, a sada se djelomično širi i po Londonu.

Oni su mladi, sposobni, zaposleni ljudi, jednostavno izrevoltirani zbog toga što im nije ponuđen "ispravan" način za preživljavanje. Koji god proizvod odluče kupiti u dućanu, uvijek ispadne da su tom kupovinom na ovaj ili onaj način podržali zloupotrebljavanje moralnih i etičkih načela. Shvatili su da nije problem samo u zločestim korporacijama već u cijelom sistemu.

I stoga su odlučili jednostavno prestati kupovati. Što manje mogu. Hrana se u tolikoj mjeri baca, da se zapravo sasvim dobro može preživjeti kopajući po smeću (dokazuju i penzioneri u HR),... upotrebljivih polovnih proizvoda također se može naći u izobilju u krupnom otpadu,... preradikalno za moje pojmove, ali poruka je tu... vidite sami: http://freegan.info/

Post je objavljen 02.06.2006. u 10:56 sati.