Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/indigodjeca

Marketing

II. dio


KARAKTERISTIKE - INDIGO DJECE



Drunvalo Melchizedek tvrdi da postoji genetska promjena kod Indigo djece, promjena unutar DNA strukture. Za to još uvijek nema jasnih znanstvenih dokaza. Isti autor navodi i da je IQ čovječanstva naglo porastao s dolaskom ove djece jer je među njima prosjek kvocjenta inteligencije 130. (Vrlo interesantan podatak)

Interesantno, odnosno žalosno je, da takva djeca često u ranoj dobi doživljavaju različite oblike zlostavljenja ili doživljavaju veliku traumu (smrt roditelja, napuštenost i odbačenost, bolest i dr.). Takvi problemi na njih mogu različito djelovati. S jedne strane takva ih iskustva naprosto tjeraju da se okrenu sebi, da traže duhovno vodstvo i utjehu, te ih čine senzibilnima i empatičnima. Zbog toga je upravo takva okolina generator njihovog razvoja.

S druge strane mogu popustiti pritisku i zaboravivši svoju misiju postati sklona zlouporabi droga i alkohola, delinkventnom ponašanju čak i suicidu. Mnogi autori koji se bave problemima ovisnosti često pišu kako su ovisnici zapravo izuzetno senzibilne i duhovne osobe. Možda to objašnjava i zašto su gotovo jedine relativno uspješne metode liječenja ovisnika upravo one povezane s religioznim sustavima i duhovnošću. Uglavnom se događa da izuzetna senzibilnost i talenti Indigo djece naiđu na nerazumijevanje i ismijavanje. Njihove se vizije i mudrost često smatraju poremećajem, bolešću ili rezultatom bujne mašte.

Mnoga su od ove djece svrstana u kategoriju poremećaja u ponašanju, poremećaja deficita pažnje (ADD - Attention Deficit Disorder) ili nekog drugog oblika hiperaktivnosti jer se smatralo da imaju problema s pažnjom, disciplinom te da se teško koncentriraju na nastavne sadržaje. Čini se da zapravo obrazovni sustav nije dorastao njihovim sposobnostima i da se ovakva djeca jednostavno dosađuju zbog sporosti i preplitkog, oskudnog, sadržaja informacija koje im se u većini škola nude. Ukoliko dobiju temu koja će ih stvarno zainteresirati i biti im izazov vidjet će se nagla promjena njihove koncentracije i stvarna demonstracija njihovih izuzetnih intelektualnih sposobnosti i zadivljujuće kreativnosti.

Moglo bi se reći, da se Indigo djeca rađaju s izuzetnim potencijalima. Ali ovisi o obitelji i sredini u kojoj se nađu hoće li se te mogućnosti zaista (i kada) pokazati. Potrebna im je naša pomoć, potpora i ljubav kako bi upoznali i otkrili sebe.


IndigoDj.

IKM



ANNA potatakla si dobro pitanje!?? ŠTO JE TO "RITALIN"

Dodatak:

Kakva se pogibelj gura djuetetu , pokusavajuci ga smiriti putem "Ritalina"???
Namjenjen je smirivanju hiperaktivne djece. Olaksava roditeljima, uciteljima, profesorima, koji neznaju kako postupati sa PREZIVOM DJECOM i koji zbog osobnog komoditeta (a ne za djetetovo dobro) to sređuju putem opasnih i otrovnih kemkalija. Uostalom, da li je hiperaktivno dijete uopće bolesno????? Slijedeći istu logiku, mogli bi reći da i previše mirno dijete treba podvrći medikamentima.... DA MALO ŽIVNE. Znate, to su sve odstupanja od normale. I uvijek će se naći farmaceutska kuća sa spasonosnim rješenjem.

Simptomi hiperaktivnosti: Revidirani su više puta. Barem prema kriterijima Američke psihijatrijske asocijacije. Naslućujete, je li? Novi kriteriji znače i sve više dijagnosticiranih slučajeva. KOJE TREBA LIJEČITI.

Dakle, što bi dijete trebalo činiti, da ga liječnička struka proglasi bolesnim? Ne sluša pozorno, u brzini dosta griješi, teško se drži reda, slabo organizira zadane obaveze, gubi stvari i igračke, vrti se u stolici (kada se zahtjeva mirnoća), napušta mjesto u učionici za vrijeme nastave, svuda se penje i trči (čak i na neprimjerenim mjestima), govori više od ostalih, odgovara prije nego je saslušao cijelo pitanje, teško čeka svoj red u igri, prekida druge u razgovoru ili igri. REKLI BI DA TAKVO DIJETE IMA "CRVICE U GUZICI". I sami to cesto kazete!

Ako i vaše dijete ima ovakve simptome, MORATE BITI SVJESNI DA JE, PO MEDICINSKIM KRITERIJIMA, BOLESNO. Možda će zaraziti i druge:)) Uostalom, zašto bi trpili nepodopštine u kući, kada farmaceutska kuća Novartis ima djelotvorno sredstvo za normalizaciju? Zašto da vas učiteljica neprestano upozorava da je dijete nemoguće? Što će reći rodbina i susjedi? ZAR NIJE TO UVOD U KRIMINAL, DROGU I ALKOHOL???????? Prestrasno saznanje!

Milijuni djece širom svijeta koriste Ritalin. Smirivanje na globalnom nivou, zar ne???? Istovremeno, NITI JEDAN PREPARAT NIJE IZAZVAO TOLIKO SUDSKIH TUŽBI KAO RITALIN. Zato što ranije zdrava djeca postaju bolesna. Recimo, SADA SE POUZDANO ZNA DA RITALIN MOŽE IZAZVATI RAK JETRE. A dugi niz godina to se nije znalo. Ili nije dopiralo do javnosti.

Ispitivanjem na misevima dokazano da pojava zloćudnih hepatoblastoma na mišjim jetrima, primorala je proizvođača da upozori potencijalne korisnike. Na poseban način. KAKO JE OVA VRSTA RAKA NAJČEŠĆA KOD DJECE DO ČETVRTE GODINE, NE PREPORUČA SE KORIŠTENJE RITALINA U PRVIH ŠEST GODINA ŽIVOTA. Još dvije godine"rezerve". VRLO HUMANO!!!???, zar ne???? Prema nekim analizama, to nije previše utjecalo na potrošnju. Dapače, PROSJEČNA DOB KORISNIKA RITALINA JOŠ VIŠE SE SNIZILA. Da li se i tu primjenjuje ono zlatno medicinsko pravilo da bolest valja liječiti u najranijoj fazi, jer je tada izlječenje izvjesnije? A DA PRVU DOZU UŠTRCAMO KOD ROĐENJA? Preventive radi, da spriječimo kasnije divljanje???:)

Mnogi sumnjaju u postojanje svojevrsne ortačke veze između Američke psihijatrijske organizacije i farmaceutskog giganta Novartisa. Iako je to skoro nemoguće dokazati, sve "labaviji" kriteriji za dijagnosticiranje dječje hiperaktivnosti vjerovatno imaju vezu samo s profitom. A ne sa zdravljem. Uopće ne sumnjam da će broj "oboljelih"rasti do neba. RITALIN, KAKVO OTKRIĆE! Boze dragi! Pomozi tim malisanima...jedino nam ostaje samo to da kazemo!!!???

IndigoDj.




Post je objavljen 02.06.2006. u 08:40 sati.