Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/theprincessdiary

Marketing

Evo jednog predivnog posta koji zapravo piše moj najdraža sestra pa je zato toliko inspirativan... Naime, ona ovaj čas baš sluša Let3 pa joj to daje još jednu dozu originalnosti... Pošot ću ju brzo prodati u bijelo roblje Romanu Abramviču, puštam joj da još piše ovaj post... Mislim kolika je to drskost od nje da zaviruje u moju intimu. Iako, na to radi vrlo eleganto i decentno, a ne kao neki koji se javljaju na moj blog... Uglavnom, u zadnje je vrijeme stvarno ludnica. Moram puno učiti, sve je za popizditi.... Ja stvarno ne znam kaj ću ja s morem ove godine.... Postoji nekoliko opcija,ali još stvarno ne znam za kajse odlučiti... dalje kopi-pejstam...Aluminijske kape - mogu li nas zaštititi?Teoretičari zavjere znaju još od kraja 50-ih da kapa od aluminijske folije može zaustaviti zrake koje kontroliraju naše mozgove i omogućuju Velikom bratu da čita naše misli.


Tako barem tvrde postdiplomanti uglednog MIT-a (Massachusetts Institute of Technology).

Inspirirani konspirativnim vjerovanjem da invazivni radiosignali mogu ispipavati misli građana i da vas nošenje folije na glavi može zaštititi, četvorica doktoranata MIT-a kroz eksperiment su pronašla da se određene ključne frekvencije mogu zapravo još i pojačati ovakvom vrstom "zaštite".

Studenti su prvo snimili osnovni prijenos signala od uređaja koji emitira radiovalove različitih frekvencija, prema anteni koja je bila locirana na četiri gologlave osobe koje su sudjelovale u eksperimentu.

Nakon toga su proveli ista mjerenja (od 10 kilohertza do 3 gigahertza) dok su osobe nosile po jednu od tri dvostruko presavijene aluminijske kape: "klasičnu" (aluminijska kapa omotana vrlo blizu glave), "fes" (cilindričnu kapu koja je ravna na vrhu) i "centurion" (stožastog oblika sa šiljkom na vrhu).

Kratka deblja antena presvučena plastikom postavljena je između kape i lubanje kako bi se odredilo koliko je signala apsorbirano ili je skrenulo s putanje prije nego je došlo do mozga.

"Eksperiment koji je počeo kao želja da se igraju s vrlo skupocjenom opremom završio je s iznenađujućim rezultatima", rekao je voditelj istraživanja Ali Rahimi, odnedavno student na doktorskom studiju elektrotehnike i računalnih znanosti.

U cjelini gledano, aluminijska folija je vrlo učinkovito oslabila radiovalove za desetak decibela za veći dio frekvencijskog spektra (nije bilo značajnih razlika između oblika kapa).

Ipak, na frekvencijama 1.2 i 2.6 GHz - koje su rezervirane za satelite američke vlade, GPS sustave i mobitel korporacije - prolaz kroz foliju pojačao je ove valove za 20 do 30 decibela.

Iako doktorant Rahimi ne zna zašto folija pojačava samo ove frekvencije - dizajn antene je "crna kutija", kako kaže - implikacije istraživanja su sasvim jasne.

"Ne treba napregnuti previše maštu da se zaključi kako današnje ludilo oko aluminijskih pokrivala za glavu najvjerojatnije propagira upravo Vlada, a vjerojatno je u to uključena i Federalna komisija za komunikacije (FCC)", smatra on.

"Ako postoje radiovalovi koji služe za čitanje misli, aluminijske kape nisu efikasan način da im se suprotstavimo."


NIje liovaj članak nadase intersantan?

Post je objavljen 01.06.2006. u 20:04 sati.