Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rilady

Marketing

ON & OFF

Jednom prilikom kada smo moj otac i ja izmjenili par riječi jedno s drugim, kaže on meni: „Znaš, ona je rekla da je stalno zaljubljena.“ (za post nije bitno, tko, kada i zašto je to rekao)
Nije mene zabrinulo to što je on primjetio da je neka djevojka stalno zaljubljena. Meni je u glavi kliknulo kako ja imam taj ON/OFF efekt zaljubljivanja. Govorim o zaljubljivanju, a ne o pravoj ljubavi, ili riječi „volim“. Govorim o onom trenutnom kliknu u glavi koji je izazvao netko samo na trenutak i nakon minutu, jednog dana ili tjedna taj trenutak je jednako brzo i nestao. Možda to nije zaljubljivanje, ali definitivno je neki ON/OFF događaj.

Nečiji pogled, osmjeh, komentar, dodir, pokret, odjeća, reakcija... neopisivo puno je ON pokretača. Jednak broj ih je OFF prekidača. Doslovno značenje uzrečice „Kako došlo, tako prošlo“. Sklona sam tome, priznajem. Nije lako.

Upali mi se lampica i osjećaj je toliko jak i varljiv da, iako svjesna da je to moja boljka, uvijek mislim kako baš taj put to nije prolazno, nego nešto drugo, dublje. Za nešto drugo, dublje ipak treba puno, puno više. ON događaj samo otvara put za nešto drugo. Ako netko krivo zakorači, OFF je munjevit.

Sve je divno i bajno dok traje ON. To su oni trenuci u životu koji nas nasmijavaju, čine sretnima, zadovoljnima, poželjnima. Kada se dogodi OFF, razočarenje je jednako jako, ali u negativnom smislu. Ljudi koji prepoznaju taj osjećaj reći će možda da im je toga dosta. Oni koji ne poznaju, reći će možda da im baš to nedostaje. Ja sam toga imala previše i zaista bih htjela da prestanu. Sva moja snaga ne može podnijeti toliko ON/OFF događaja. Svaki je šok za mene i iza svakog se sve teže i teže oporavljam.

Nisam mom ocu priznala da se i ja lako zaljubljujem. Sebi još uvijek to pokušavam objasniti. Ma ne, definitivno se to ne može nazvati zaljubljivanjem. Zasljepljivanjem možda. Pronalazim bezbroj opravdanja kako ja ne spadam u tu grupu ljudi, ali upravo to mi se događa. I ne znam lijek, a željela bih se izliječiti.

Kako dođe tako prođe.
Dolasci me sve manje vesele, a prolasci sve više bole.

Kada će me već jednom netko upaliti i ostaviti me da gorim?
Zaista sam divna kad svjetlim...



Post je objavljen 31.05.2006. u 22:22 sati.