Crni post,saroukh.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/saroukh

Marketing

Crni post


Jučer je bio 6.6.2006. i prema nekim turbomudracima se trebo roditi sin sotonin. Izgleda da se nije dogodilo ništa jer bi sotona sigurno dao neki znak. Ma i da se rodi nikom ništa, ako će biti luzer na crnog tatu koji je u vječnoj sjeni Boga, onda mu se loše piše. Bog je uprkos svojim staljinističkim metodama sve ove puste godine održao svoju guzicu u fotelji, zahvaljujući bolje osmišljenom public relationsu. Vrag je očigledno nesposobnjaković jer je čudno što nema veću plebiscitarnu podršku, iako mu je program znatno privlačniji od Božjeg. On podržava hedonizam i poroke, a Bog odricanje+obećanje na klimavim nogama u obliku života vječnog u kraljevstvu nebeskom . Neki dan mi je palo na pamet, ako reinkarnacija nije mit (bezbrojni slučajevi hipnotičke regresije gdje pacijenti opisuju prošle živote), kako je on zamislio da odemo u kraljevstvo nebesko poslije smrti i u isto vrijeme se rodimo ko neko drugi. Po zakonu fizike nemoguće, znači istinu je govorio za vječni život, za ovo drugo u kraljevstvu očito nije. Baš da mi neko kaže svoje mišljenje o ovom.....Ja željno čekam svoj dan koji će nastupiti 7.7. 2007. tj. na moj rođendan, njušim da će se nešto veliko dogoditi. Trudim se da mi sve bude u znaku 7, tako npr. u mom punom nicku rainman=7 slova el roman=7 al saruk=7 tj. samo saroukh opet=7 sve štima. I otvorio sam 7 blogova, iako mi nisu bili potrebni svi...


Sad da se bacim na temu.Raspadom SSSR-a i promjenom sustava, u Rusiji je devedesetih došlo do expanzije novopečenih bogataša. Skakači iz opanaka u cipele su Volge zamijenili Lincolnima i Mercedesima sa 6 vrata, a u europskim turističkim destinacijama su ubrzo postali pojam za rastrošnost, neukus i kič. Uvidjevši u kakvom su se nebranom grožđu našli, počeli su masovno zakupljivati prve redove u Boljšoj teatru, razbacivati se poznavanjem opusa Solženjicina, Jesenjina ili Dostojevskog, sve ne bi li sprali sa sebe taj imidž. Kako mi kaskamo po običaju, kod nas je trend nekumulativnog trošenja akumulirane love trajao duže, u zadnje vrijeme je počela na vidjelo izlaziti ova pojava koja bi se mogla nazvati kao intelektualni snobizam. U "Zadarskom listu" jednom tjedno izlazi rubrika sa poznatim selebritijima u kojoj ih pitaju što gledaju na TV, što ne gledaju, filmski, glazbeni i književni ukus. Zadnjih deset je redom odgovorilo da gutaju emisiju "Na rubu znanosti", a da preziru emisije tipa "Shpitza" i "Glamour", te sapunice i narodnjake. Tih desetak selebritija je istih onih koje se svako malo može vidjeti kako se guze u baš tim špicama i glamourima. I sad, ja bi trebao povjerovati da oni čim počne "Shpitza" gase televizor i posvećuju se istraživanju kvantne i teorije relativnosti, dok u groznici iščekuju "Na rubu znanosti" . Kad ih pitaju za filmove, to su obično neki art-filmovi ili filozofiranja, a za glazbu izvuku neki jazz, gospel ili tako nešto, uglavnom nešto produhovljeno i nemasovno.
Šta žele dokazati? Reče Gorki jednom "nećeš svetac postati, ako ikonu gledaš". Svjesni toga da su sputani okovima mediokritetstva, pokušavaju ukrasti dio od onih kojima su se u isto vrijeme divili i gledali ih kao čudake. Da se mene pita, ja bi im dao baš to što žele. Da budu ti posebni koji to što su takvi plaćaju time da ih okolina ne shvaća, pa da vide kako je to. Mislim da bi se brzo poželjeli vratiti u svoje mediokritetske kože. Guženje po špicama i ono što bi oni htjeli biti jednostavno isključuje jedno drugo, ne može se biti i preduhovan i presvjetovan u isto vrijeme
Šta želim reći? Da imaju mozga kao što misle da imaju, onda bi skužili da je za neke stvari razum suvišan i krivo je nekog ko voli narodnjake svrstavati u niža bića jer uživa u tako prizemnim stihovima. Meni se narodnjaci ne sviđaju, ali mogu shvatiti nekog ko se nađe u takvoj pjesmi i ona ga pogodi u boemski, emotivni nerv, iako je svjestan da stihovi nisu baš remek-djelo. Zato više cijenim Mamića koji otkida i kida košulje na narodnjacima, nego takve produhovljene. Ja sam npr. seljačina koja voli Mišu i Zečića. I izbor filmova mi nije neki. Obradovala me neki dan vijest u novinama da Sly snima "Rocky 6", jer sam svih 5 pogledo nekoliko puta. Te ja filmove volim, točno se zna kako ide stvar, povuci-potegni, al na kraju znam da će Sly istući lošeg, i ja sretan i zadovoljan. Poslije takvih se filmova ne osjećaš produhovljeno i nećeš postati novi Dalaj-lama, ali bar ti bude napeto 2 sata, iako znaš šta će biti. Očigledno je da sam gluperda i nisam na takvoj razini spiritualnosti, jer me ti art-filmovi obično udave. To je to, sad vidim da mi je post skroz zbrkan.


Za kraj pjesma, jedan od većih hitova Berlina iz Top guna.. I dobijete slike ko bonus. Jučer mi sestra slučajno išla gledati (na lijevoj slici smo) na ovu stranicu, kad ono ostanem zabezeknut. Izgleda da su ovi preko kojih sam išo prije par godina na rafting, stavili mene ko fotomontažu na slapu, bez da znam, a slikali me dok sam odmaro..
Image Hosted by ImageShack.us
Berlin-Take my breath away

Post je objavljen 07.06.2006. u 21:15 sati.