Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/furuna

Marketing

U IME BIVŠE LJUBAVI


Nema pristojnih, kulturnih ni đentlmenskih razvoda.Slažu li se ljudi, ne razvode se, a kako bi se slagali nakon razvoda ako to nisu mogli ni prije razvoda?
Hoće li se dojučerašnji bračni drugovi blatiti, nazivati najpogrdnim riječima ili čak i ometati jedno drugoga, njihovo je opredjeljenje, pitanje njihova stava.
Nije lijepo, ali-crne svoj obraz.Ostane li iz braka i dijete, sve se mijenja. Tad je ne samo nepristojno nego i pedagoški pogubno pred djetetom razvlačiti prljavo rublje prošlosti ili sadašnjosti.
Pogubno je pred djetetom, koje takođe pati zbog osjećaja zanemarenosti i ostavljenosti, neprestano ponavljati kako se ON ne brine, kako ne daje novac, kako ga ni zašto nije briga
Dijete će to ionako shvatiti samo- kad za to odraste dovoljno..

Nitko nema pravo uskratiti djetetu vezu s roditeljem koji je otišao,jednako kao što nitko ne može tom roditeljuoduzeti obavezu da svoje dijete viđa, da s njim provodi vrijeme, da dijeli njegove brige, da pomaže novčano u njegovom odrastanju, da ga daruje...
Čak i kad bivši partneri zasnuju nove obitelji, roditeljske se spone ne smiju pokidati.Dijete će lakše prihvatiti malu polusestru ili polubrata nego se pomiriti s osjećajem odbačenosti.

Post je objavljen 30.05.2006. u 22:24 sati.