Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/thelonestar

Marketing

bronx zoo i memorial day


Asia Gate iliti jedan od ulaza


Zebrice uzivaju u hladovini


Jedva sam ih primjetila :) u tom svom velikom zbunju


Flamingosi sto vise reci


Medonje Grizlici i njihov brlog, e i njima je bilo vruce


Gospodin Kralj i njegova Kraljica u Carstvu hladovine


Bisoni, bez obzira na toliko krzno uzivaju u suncanju..


Jedan od manjih slapica Bronx rijeke koja ide kroz zoo.. koji sum vode..


Butterfly Garden, nesto prekrasno, vrt s minijaturnim biljem izvana, unutar staklenika fontanice, mini ribnjaci i leptira na stotine, mislim da ni nemozes proci staklenikom a da bar par leptira svih mogucih boja ne slete na tebe..


Paunovi, Caplje, Patke i monogo raznih pernatih bica..

Sad malo o zooloskom.. Bronx zoo prvi puta je otvoren 1895.god. i imao je samo 843 stanovnika. Dok danas broji preko 4 000 razno raznih zivotinjica!!
Zooloski je prilagoden temama sa svih strana svijeta, tako da imaju Congo Gorila Forest, Himalayan habitat, Asian kisnu sumu, Tiger Mountin, Vrt leptira, World of Darkness, Svijet reptila, sve moguce kukce i bube :) Monkey kucu, Svijet ptica... Ma ustvari sve one biljke i zivotinje koje si mozete zamisliti i pomisliti, samo naravno uz sve one za koje do sada niste imali ni pojma da negdje na nekom kutu ovog planeta uopce i postoje!
Otkako je zooloski vrt osnovan 1895., njihovi djelatnici i aktivisti se bore za vracanje divljih zivotinja na prirodna stanista i nastoje na sve moguce nacine ocuvati zivotinjski i biljni svijet za sve nas, koji nazalost u vecini slucajeva ponekad i preumisljeni pa nismo ni svjesni koliko malih i velikih bica je oko nas!! Tako da u zoloskom nisam vidila NI jedan kavez, vecina ptica je slobodna i mogu di god pozele gackati pa cak i dok posjetitelji jedu u nekom od restorana..
Inace sadrzaj, osim zivotinja naravno, unutar parka je i Skyfari (zicara preko cijelog vrta), Monorail (ili vlakic na jednu tracnicu kao na pravom safariju), djeciji Carousel veliki vrtuljak sa velikim drvenim zivotinjicama, kafeterija, brze hrane, itd.
Uglavnom jedan dan tamo vam nije dovoljno da sve vidite i svemu onako od srca predate paznje koliko sve zasluzuje.. Stoga sam ja odlucila i iduci vikend provesti tamo, jer ipak je ugodnije nego biti doma u stanu na trilijun stupnjeva, jer ljeto u NY je drugim rijecima PakaO!
Pa do drugog vikenda.. Drugi puta cu se malo vise raspitati i detaljnije o svim utiscima i dozivljajima..








Post je objavljen 30.05.2006. u 09:40 sati.