Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rozza

Marketing

Moj grad

Dragi blogeri, evo danas ću vam predstaviti jedan mali lijepi grad koji je meni jako drag yes Dakle ovako:

Konjic je grad na rijeci Neretvi smješten u sjevernom dijelu Hercegovine (60 km od Sarajeva). Okružuju ga najveći planinski masivi u Bosni i Hercegovini: Prenj (2155 m) , Bjelašnica (2067 m) i Bitovinja (1744 m), a u neposrednoj blizini su Jablaničko i Boračko jezero.

Grad nije velik tako da ga npr. ne guši gust promet, a opet je dovoljno velik da ima sve što vam treba i što jedan grad treba imati..
Njegovo najveće bogatstvo je definitivno priroda koja ga okružuje. Turistička ponuda grada uključuje: planinarenje, rafting, logorovanje, seoski turizam, planinski biciklizam, ribolov itd. Najpoznatije turističko odredište je zasigurno Boračko jezero. To prekrasno prirodno planinsko jezero je pravi mali dragulj smješten između planina Prenj, Visočica i Bjelašnica.


Neretva

Neretva

Pogled na novi most

Novi most

Stari most

Stari most

Ispod novog mosta

Ispod novog mosta

Neretva

Neretva

Odmor pored rijeke Neretve

Odmor pored rijeke




Konjic je jedan od najstarijih gradova u Bosni i Hercegovini. Neki podaci govore da je njegovo područje kontinuirano naseljeno više od 4000 godina.
Na području općine nalazi se oko 4000 stećaka. Po njihovom broju grad je treći u svijetu. Hram i kip boga Mitrasa pronađen u Konjicu 1897. jedinstven je u povijesti svjetskog mitraizma.
Od 1900. Konjic je poznat po drvorezbarstvu. Do 1. svjetskog rata u gradu je bilo na desetine drvorezbarskih radionica. Danas ih je puno manje, a jedna od rijetkih preostalih obitelji koja i danas tradiciju drvorezbarasta prenosi s koljena na koljeno je obitelj Nikšić.


Musala

Musala

Centar grada

Centar grada

Pogled s vidikovca

Pogled s vidikovca

Galerija

Galerija

Stećci

Stećci

Majstor na djelu

Majstor na djelu




Grad je specifičan po svom multietničkom karakteru pa se tako u samom centru grada nalazi 5 džamija, jedna pravoslavna i jedna katolička crkva. U ratu je pretrpio ogromna razaranja, ali njegov duh je ostao netaknut..
To je grad u kojem sam rođena i u kojem sam provela djetinjstvo. Meni je najljepši i najdraži na svijetu. Uvijek će mi biti u srcu.

Fotke su nastale u ljeto 2005. i 2006. O Neretvi i Prenju sam već nešto pisala pa ako želite možete pogledati ovdje i ovdje .

Izvor podataka: BH turizam


Post je objavljen 30.05.2006. u 01:04 sati.