Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/narodniguslarjozo

Marketing

Kako do napretka ili približavanje približnom savršenstvu!!!

Zamislimo da svaki entitet na ovom svijetu ima određeni pol (kao kod magneta) i s njim djeluje na ostale entitete s kojima dođe u kontakt. Zamislimo da nema samo dva pola nego bezbroj, točnije da svaki entitet ima svoj vlastiti pol. Jačina iliti opseg pola je veći što je individua na većem društveno-socijalnom rangu iliti poziciji. Utjecaj individue na ostale ljude je proporcionalan s vremenom kojim provodimo s drugima na koje utječemo, te sa moći koju posjedujeomo (opseg pola). Utjecaj može bit pozitivan ili negativan (naj općenitije ih možemo opisati kao dva suprotna pola). Osobe s većinskim negativnim utjecajem imaju povećanu tendenciju rasta na rangu a samim tim povećanjem pola (negativnog). Danas se mnogi od njih nađu na važnim pozicijama te destruktivno djeluju na populaciju u kojoj se nalaze i koja im gravitira.

Rast entiteta (ali i njihove samospoznaje i znanja) dovodi do većeg međusobnog utjecaja (prevladava pozitivni pol) što dovodi do povećanja standarda i uvjeta za život. Znanje je jako bitan čimbenik koji je jako povezan sa samospoznajom i interno-društvenom regulacijom.

Da zaključim smanjenje negativnog pola što dovodi do povečanja pozitivnog uz kostantan rast samospoznaje i znanja približno nas dovodi do savršenstva.


Post je objavljen 29.05.2006. u 22:46 sati.