Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bllankk

Marketing

Život ti se pretvara u ono što misliš. Marko Aurelije


Image Hosted by ImageShack.us



Jeste li ikada možda pomislili kako vas je ponekad strah razmišljati? I pritom mislim onda kada vas obuzmu neke žestoke emocije o kojima i ne bi željeli razmišljati, jednostavno se prepustite tome umjesto da ih izbacite iz glave?

Mnogi traže duševni spokoj, mir i zadovoljstvo u samome sebi. A jeste li ikada pomislili da to upravo dolazi iz vaše sposobnosti razmišljanja, odnosno o tome koliko ste u stanju kontrolirati svoj um da radi, razmišlja, o onome što vi želite?

Mislim da mnogi smatraju kako čovjek zapravo i nema nadzora nad time što u se pojavljuje u njegovoj glavi, no stvarnost je drukčija. Ako ste dobro izvježbali svoj um, neku negativnu misao koja vam se pojavi u glavi možete nadomjestiti nečime što vama odgovara.
Naprimjer, mnogi vole jesti čokoladu i mnogima ona stvara poteškoće. Ako je smatraju nepoželjnom, većina će i dalje razmišljati o toj čokoladi dok god ne odoli napasti i uzme tu kockicu tamne napasti. Dok, naprimjer, neki će je jednostavno zamijeniti mišlju o nečime što bi moglo istisnuti sliku o čokoladi. Uzmimo primjer jabuke. I dok god se silite razmišljati o toj jabuci i ustrajni ste u tome, tako će slika čokolade u vašem umu nestajati, a i želja za njome. Pročitah negdje da se to naziva «tehnika istiskivanja».
I znate što...mislim da ovdje nije samo riječ o onome rekla-kazala. To stvarno djeluje.

Isto tako, riječ može biti i o puno dubljim emocijama koje se mogu stvarati u čovjekovom umu. Iako emocije nije moguće potisnuti, moguće je ojačati um tako da se emocije koje ne želite u svojoj glavi donekle zamijene nečim drugim. Može to biti nešto što volite raditi, ili jednostavno osjećati...svježi zrak, miris pokošene trave...

I dok god čovjek kontrolira svoj um, ima moć nad pozitivnim i negativnim emocijama koje ga preplavljuju i ako nauči u svoj život donositi pozitivne korisne misli one će skrenuti tok čovjekova života nabolje.

Jer, mislim da svi znate kako se čovjeku pretvara život u ono što misli.

I za kraj:

...Neki od nas razmišljaju, veći broj nas misli da razmišlja, a većina nikada i ne pomisli na razmišljanje. Posljedica je ponešto iskrivljeni svijet.
Pollack




Post je objavljen 28.05.2006. u 12:48 sati.