Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/spectre

Marketing

Zombie Campout (2002.)

http://www.imdb.com/title/tt0350370/

Nakon što sam pročitao nekoliko reviewa ovog filma koji ga očajno ocjenjuju jednostavno sam izgubio volju za gledanjem, ali sam ga svejedno odlučio pogledati, onako preko volje... i... ostao sam ugodno iznenađen yes.

Kao prvo, dvije glavne glumice su prezgodne (nisu to one na slici), jedna je playboyeva zečica, druga manekenka i jednostavno su predobre. njami Kao drugo, ton filma je fora, tinejđeri nisu uobičajeni napaljeni tinejđeri koji se samo žele opijati, seksati i ludovati, ovdje su glavni likovi vrlo nevini, dobri i simpatični dečki i cure, što bi inače bilo loše, ali ovdje mi je baš dobro sjelo. Nažalost, zbog tog nevinog tona, u filmu nema golotinje, čak je na jednom mjestu gdje su se trebale vidjeti topless ženske ubačena "stanka" od nekoliko sekundi rolleyes Također, film je u cijelosti totalno neozbiljan, pun je loših viceva i glupih situacija, a često je ubačeno i kako likovi čitaju scenarij filma ili časopis u kojem se baš reklamira film Zombie Campout, a na kraju pronalaze i promo majicu filma. Izgleda da se ekipa dobro zabavila snimajući film na što upućuju i osmjesi na licima glumaca koji glume zombije. smijeh

Radnja nije ništa naročito, naša mala grupica: Tammy, Bunny, Steve i Trevor odlaze na kampiranje gdje ih počnu proganjati zombiji, a oni pokušavaju spasiti živu glavu.

Maske zombija su ok, ništa posebno, budući da se radi o vrlo niskobudžetnom filmu, ali ima i par vrlo dobrih gore scena. S negativne strane, zvuk, slika i CGI efekti su povremeno užasni, ali to uopće ne umanjuje zabavu.

Kao i svaki low-budget film i ovaj sadrži nekoliko vrlo fora trenutaka, npr. renđer parka naše junake na početku upozori da je park super siguran... osim ako slučajno na obližnje groblje ne padnu meteoriti koji mogu oživjeti mrtve... ali kakva je šansa da se takvo nešto dogodi; broj 911 je stalno zauzet kad ga probaju nazvati rofl; izvrsnu scenu sa dva rednecka koji slučajno ugledaju zombije u daljini pa ih odlučuju pobiti, najprije pištoljima, pa puškama, pa onda jedan od njih izvuče iz torbe uzi, a drugi iz njihovog kamiončića digne čak i bacač raketa; dovikivanje naših junaka o tome što rade... sve dok se kamera ne udalji i otkrije da su udaljeni svega oko jedan metar jedni od drugih rofl i još dosta toga... sve u svemu, vrlo zabavan filmić.

Trivia: Joshua D. Smith (režiser, producent, scenarist...) se na odjavnoj špici spominje čak 25 puta, u svakom dijelu produkcije, predprodukcije i postprodukcije, od castinga, raznih asistenata, kaskadera do efekata. thumbup


Post je objavljen 28.05.2006. u 00:01 sati.