Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/spookiedizajn

Marketing













i proletjela subotičica.

k'o ptičica na plavetnome nebu brzo

mala je radila.
pričala na teljefon, slala faksove, malo surfala, zgotivljavala nezgotivljeno ...

a onda je prešla u grad.

prvo propustivši šugave, vruće trajvane, uvalila se u onaj s klimom.
do trga je ipak podosta jahanja.
pametna mala imala je knjigu pod rukom, da ne baca vrijeme uzalud.
( I DA DA DA, MALA SE MORA POHVALITI, DOČEPALA SE NAJFRIŠKIJEG PAVLIČIĆA, TEK IZIŠLOG IZ TISKA, JOŠ VRUĆEG, MIRISNOG ...... nek' mi normalni ljudi ne zamjere, a oni koji su prošli post o knjigama i velikoj ljubavi prema dotičnome autoru, sigurno će se nasmiješiti i biti sretni zbog male.. )

pa je mala čituljila kojih dvadesetak minuta na toploj stanici i s užitkom se zatim uvalila na tramvajevo lagano klimirano sjedalo nakon toga.
dvajst minuta drmuckanja prošlo je k'o od šale.

vlada nova pošast u gradu – tramvajski svirači. harmonika. i svi s istim repertoarom. mala ih je nabrojala šestero na tri stanice. idu u parovima. čuvajte se. dosade nakon nekog vremena. no, svejedno, mala je udijelila. mala je dobrica.

bila je već kasnija subota, pa su dućkasi bili zaprti. šteta. mala se baš namjerila smucati oko polica. možda i nekaj pazariti.
( OPET JE DOBILA NEKAJ PARA...NIJE TO LOŠE, KAJ NE, SVAKO MALO NEKA PINKA – VALJDA OTUDA LJUBAV PREMA POSLU .. greedy )

trebalo se čekati dobrohotnog, pa se sjelo, a gdje bi drugdje, nego u tkalču.
da se malo napasu oči i razgali duša.
te nasmije od srca.

što valja spomenuti od viđenog?

- pa ovako, najprvo scena iz meksičkih sapunjara: mladenka u kompletiću koja piči ilicom zajedno s mladoženjom te natuca engleski, a iza njih dvije tetke u oblekama hablaju espanjol
( prilično zanimljiv prizor)
- kupčec japanera u trećoj životnoj dobi, na čelu s veselom tetom vodilicom, koja je sveudilj mahala štapom koji je na vrhu imao zvjezdicu ( ili tome sl. tvorbu ), te ih tako skupljala kad su se spuštali skalinskom - ne treba ni spominjati da se škljocanje fotića čulo sve do črnomerca
- školska kolegica iz srednje, sadašnja doktorica medicine, u veselom lepršavom roza vrištećem kompletiću i s peticama od ( odoka ) osam cm – da ju znate u kontekstu, sve bi vam bilo jasno, ovako se samo mala i njena nataša mogu od srca razveseliti viđenom ... jedva se čeka malo trača..
- jedne predivne plave oči na glavi mladca od kojih šesnaestak ljeta
- jedan zanimljiv primjerak muškog roda koji bi trebalo provjeriti da li i u ostatku koji dolazi u kompletu odgovara viđenom ( kod nekih muškinjara ponekad je sve super, sve do trena dok ne progovore – mala se uvijek sjeti bobana ... srce, budi mi lijep, ali šuti, molim te.. )
- pa onda špeka, špeka, špeka preko rubova hlača, celutit sveudilj ( ma zar još uvijek ima primjeraka ljudskog roda koji nisu čuli da se izumilo ogledalo, ona prozirna stvar koja te ogleda u njemu?! živjela samosvesnost u hrvata ), moda koja stoji loše, nešto one koja stoji nešto bolje, cipelice, suknjice, majičice, pupkovi, trendovi, razmažena dječica, nešto poznatih njuški ... suma sumarum, mala je napunila baterije

no, prije no što je mogla zaokružiti dan, nečim je bila osupnuta : naime, nasred trga, usred manduševca, jedna je majka ( !?! ) kupala dijete, golo, golcato. a temperatura vode u njemu nije baš za kupanje. posebno za dječicu od samo koje godine. možda za naljoskane maturante, ali nikako za tako mala stvorenja.
možda bi majku trebalo privesti na kakav socijalno – informativni razgovor ... tko zna ...

s dobrohotnim se čvenknula u prolazu, jer je shvatila da je mrtva umorna, i da bi bilo lijepo otići domeka.
pa je i otišla tamo.
usput je malo skrenula u dućkas, onak', za gušt.

i za end of d dej, mala sjedi za kompom, gušta slatkač i čeka plavce.

uživajte u ostatku vikenda djeco ...



Post je objavljen 27.05.2006. u 21:14 sati.