Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/wannabemama

Marketing

Odoh ja u bolnicu

Smještaju me u Petrovu, na odjel PT2 (patologija trudnoće)... Sve je za sada super i pod kontrolom, ali nakon moja tri spontana su zaključili da me treba staviti pod nadzor i na mirovanje. Naručena sam 1.06. (u četvrtak) i nije napisano koliko dugo me kane držati. Moja je pretpostavka da bi to moglo biti i dva tjedna jer će mi u četvrtak biti 10+1 tjedana trudnoće, a kritični period traje 12 tjedana, zar ne?

U Petrovoj imam dragu poznanicu, doktoricu na specijalizaciji sa kojom ću se očito svakodnevno družiti. Dobila sam i prvi savjet, a to je da si osiguram hranu (bolnice imaju sa time katastrofalan problem - ne da nemaju kuharica već nemaju para, da se smrzneš) pa sam se već mužu zaprijetila rastavom braka ako mi ne bude svakodnevno donosio maminu papicu. smijeh Srećom da živim petnaestak minuta hoda od bolnice, pa mu to neće biti takav problem. Moram sastaviti nekakav popis stvari koje ne smijem zaboraviti, a osim pidžame, ogrtača, ručnika, trenirke, donjeg rublja, kozmetike i sl. ništa mi drugo ne pada na pamet... Ako imate bilo kakve ideje... I na poslu ću morati sve pripremiti i dogovoriti. Šefu sam već javila kako stvari stoje... Sada se počinjem osjećati kao prava trudnica, po sistemu "krenulo je, krenulo".

Od simptoma ima jedan na koji bih posebno upozorila sve buduće trudnice: čuvajte zube! mouthwash Dogodila mi se užasna stvar od koje sam se sva naježila... Naime, već neko vrijeme liječim dva zuba. Bila sam po tom pitanju malo nemarna pa kada je nastala cijela zbrka oko trudnoće tada sam liječenje zanemarila dok i lijek nije ispao. A tada mi je i prvi puta otpao komad umnjaka! Zato sam kod zubara otišla u četvrtak pa je ponovno zatvorio rupe gdje smo se dogovorili da ćemo nastaviti liječenje kad se trudnoća stabilizira - što zbog bolova, što zbog nervoze jer će umnjak sigurno trebati izvaditi... Jučer ujutro sva sretna doručkujem i odjednom mi prsne nešto u čeljusti, a u rukama mi ostane komad drugog zuba! eek Nevjerojatno, kao da su od šećera! Morat ću hitno početi uzimati jače doze kalcija pa makar me stolica dotukla... headbang Nezgodno je samo što sad idem u Petrovu, pa ne znam kako ću i kada sve srediti, a vjerujem da će na petici koja je prsnula trebati raditi navlaku...

Javim se kad stignem, mah-mah svima mah





Post je objavljen 27.05.2006. u 05:57 sati.