Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/antiturbofolk

Marketing

Vragovi, sotone i ostala gamad....

Fathers, evo da ti odmah odgovorim....
Ovako, to što je dečko napisao za Lordi na turbofolk blogu... Mislim da s tim komentarom nije rekao da je on turbofolker. Dečko ima svoje mišljenje. Ja sam umjesto Picaso, napisao Leonardo da Vinci :) što bi na to trebao reći? dogodi se. Gle, oni se zbilja oblače tako kako se oblače i imaju svoj nastup. Svoju scenu. Svoj show. Njihovo oblačenje je slično kao Severinino skidanje u tangice. Ista stvar. Sve je to dio jednog Showa.

Ali jednostavno ne možeš reći da je sotonist netko tko samo pjeva rock stvari. Pogotovo ako ima stihove tipa: "Devil is a loser and he`s my bitch!" To su stereotipi, predrasude i zatupljenost. Zaludjenost nekim razmisljanjima koja nisu bas potkovana nekim općim znanjem bilo da se radi o sferama glazbenog polja ili da je u pitanju neka potkovanost znanjem stranih jezika na kojima su pisane neke pjesme. Te dogme obično postavljaju neuki balkanci i crkva.

Jel se netko sjeća one stare dobre pjesme od Eaglesa, "Hotel California" ?. Predivna jedna pjesma koja me uvijek vrati u doba djetinjstva i jako emocionalno me oraspoloži. E radi te pjesme su Eaglese proglasili sotonjarama i zamalo zabranili eksponiranje te pjesme kroz javne medije. Ista stvar se dogodila Black Sabbathima, davne 1969, kada im je Crkva zabranila radijsku reprodukciju svih stvari, radi pjesme NIB. A tek im je prvi album to bio. Ali imali su malo inkriminirajuće tekstove u toj stvari. Ja svejedno mislim da su ih nepravedno optužili i pokazivali na njima svoj autoritativni položaj tada. Oni su iz Birminghema, a u Engleskoj je šezdesetih Crkva imala jako visok položaj u odlučivanju i cenzuri u glazbenom području. Radi stiha "My name is Lucifer, please take my hands" su ostali bez radijskog izvođenja. E sada... Kada netko malo dublje uđe u tu pjesmu, zapravo shvati da je pjesma napisana u negativnom kontekstu prema sotonizmu. Black Sabbath nikada nisu bili sotonisti, iako su imali darkersku furku, a u jednom interviewu Ozzie Osbourn kaže kako su: " htjeli načiniti album kojim bi plašili ljude. Baš na način kao što se plaše kada odu u kino pogledati neki horror film. Zašto ako plaćaju da ih se plaši u kinima, ne bi platili i za muziku koja će ih plašiti?? Zašto nikada ni jednog redatelja koji su snimali filmove sa sotonističkim dijelovima nisu optužili za sotonizam?!".

Mislim da više zla donosi TurboFolk sa svojim posljedicama nego neke predrasude vezane uz rock, hardrock ili metal. TurboFolk je jedno tako nevidljivo zlo, a dobro je poznato iz Biblije ono da ako te Vrag uvjeri kako ne postoji, zapravo ima tvoju dušu. Turbo Folk je nešto protiv čega se treba sustavno boriti, to je jedna rupetina kulturalnog jaza, gdje upadaju mnogi pojedinci koji kada shvate u jednom trenutku gdje su se našli, rijetko mogu nazad, budući da ih impliciraju neke posljedice. A posljedice su strašne. Zamislite sve tinejdžere koji se odgajaju alkoholizirani u narodnjačkim stajama, zamislite cure, koje izgledaju i ponašaju se tako jeftino, da nigdje, ni na jednom mjestu nema tako lakih djevojaka osim u takvim stajama. Odgajaju se uz psovke, kukanja, zaglupljujuće stihove... na ekavici...

I dok cijela Europa teži k zapadu, mi se vraćamo starom Balkanskom istoku. Pjesmama toliko starima, da sam ih još kao klinac zamrzio, koje su me oduvijek podsjećale na neke smrdljive bosanske kafane. Na seljačine, kojima su glavni aduti njihovi automobili, mobiteli i pimpeci. Kojima je smisao života poševiti neku plavušu velikih sisa... I karati, karati, karati... Podsjeća me na one luzere iz teretane, koji ne vide dalje od svojih noseva, već se pipkaju po bicepsima i oblače krakte majice usred zime da se vidi njihovo nabildano tijelo. A njihov pileći mozak je proporcionalan veličini glavića njihovih pimpeka... I naravno da takvi shvaćaju neke stvari doslovnima, kao naprimjer - za Hard Rock, koji je svjetski naziv za određeni tip jednog pravca u Rocku, nastalog sredinom 70. tih (Purple, Zeppelin, Sabbath, Floyd), prevode kao - "Tvrda Stijena" i takve neke beskrajno glupe varijacije. A za svaku, koliko toliko pametniju riječ ili komentar kažu kako je to filozofija i pametovanje. Standardni Hrvatski jezik, koji se koristi tijekom normalne neke konverzacije svode na "filozofiju". A za to je direktno odgovorna njihova kultura i obrazovanje. Prvenstveno kultura onog starog Balkana. Starog Balkana koji još uvijek podnosi teror Istočne kulture.

Još su meni sotonisti i OK ekipa. Za razliku od TurboFolkera. bar se s njima može satima raspravljati o Bogu, Sotoni, nesvetom trojstvu... O bibliji o takvim nekim stvarima. Sa turbofolkerima se može samo raspravljati o Autima, sisama, guzicama i pičkama (ženskim spolnim organima)....

TurboFolk is a loser and he`s my bitch


Post je objavljen 26.05.2006. u 00:30 sati.