Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/spookiedizajn

Marketing











fina slobodna subotica.
bilo bi lijepo kad bi i u budućnosti mala mogla imati subotnu slobodnjaču.
to bi joj baš feš došlo u njenom pretrpanom skedžual-u.
sredila bi si kućicu svoju slobodicu, odspavala pet minuta dulje, popila svoju prvu neškaficu tek oko pola podneva...

baš je danas nekak i bilo sve po navedenome planu.
( jedino je peso malo pobrljavio dizanac, jer se počeo joguniti već prije osam. a i dobrohotni je radio, pa se moralo aufštenati prije zamišljene ure )
pa je mala krenula na usisavač, pa na moču, pa je usput dohvatila i par prozora, i onak' ih, na brzinu, i oprala. da nisu tak musavi. pa da se niš ne vidi van na tak sunčani dan. kajgod.

dobrohotni je imao dva termina za povrat s posla, a sve je ovisilo o jednome čoeku.
i taj je čovo, afkors, zajebal.
pa se mali kasnije od željenog povratit trebal.

a mala je trebala nekaj skrčkati do njegova povratka.
a zna se kakovo je stanje u fridgu na kraju tjedna.
isto tako je nepisano pravilo da se plac vikendom IZBJEGAVA k'o selo kužno.
i tako je, opet, mala uporabiti maštu svoju trebala.

pa je krenula.
slijedi recepat male za persone dvije koji se njoj jako svidio jest:
( sve se pojelo, he he he ... )

daklemn, ovako;

- 4 tikvice narezati na tanke, kratke ploške i prepržiti na tavi uz dodatak malo ulja ( da tava ne zagori ), sve dok nisu smećkaste - ( ako se ima roštilj pri ruci, još bolje ) - posoliti i počilati ( dodati čilija u prahu ) -
- 2 paprike podvrgnuti istome tretmanu - njih samo malo posoliti i popapriti te natopiti maslinovim uljem-
- 4 mrkve naribati na tanke ploške i skuhati - ohlađene zamiješati sa svježim sirem i vrhnjem, te dodati malo maslaca u smjesu -
- 2 velika luka narezati na tanke listiće, dodati im đumbira u prahu, malo soli, te ih prepržiti na tavi uz malo ulja sve dok lagano ne posmeđe -
- 5 komuški češnjaka narezati na tanke ploškice -
- sjemenke lana i kima ( kamin, kumin ) lagano prepržiti na tavi ( obratiti pozornost jer sjemenke puckaju i iskaču iz tave! ) - dobro posoliti -
- 6 krumpira srednje veličine narezati na kriške i skuhati- dodati im kopra, malo posoliti i promiješati -
- 4 paradajza narezati na komadiće

zatim slijedi nizanje:

- prvi red - kuhani krumpir ( zamiješati s vrhnjem, da bude više kašasto )
- drugi red - paprika - naslagati jedne do drugih
- treći red - paradajz -
- četvrti red- tikvice
- peti red - sjemenke lana i kima- ravnomjerno rasporediti po tikvicama
- šesti red -ostatak krumpira
- završni sloj - smjesa mrkvice, sira i vrhnja
- na taj kupčec lagano nasniježiti parmezan ili koji drugi sir po volji.
- sve skupa tutnuti u mikrovalnu ( u nedostatku pećnice ) i odvrtjeti po koji krug.

mala vam želi njami


Post je objavljen 20.05.2006. u 19:55 sati.