Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hairmetal

Marketing

Gunsi

GunsīnīRoses, osnovani su 1985. u L.A.-u. Isprva su bili samo jos jedan hair metal band koji svira po nocnim klubovima i zivi od danas do sutra. No kada su Gunsi 1987. snimili svoj debi album "Appetite For Destruction", dozivjeli su overnight uspjeh. Odjednom su nastupali u velikim koncertnim dvoranama, a njihovi fanovi su zivjeli za to da vide njihove koncerte. Sve je to za njih doslo tako iznenadno. A sve sto su oni htjeli je dobar provod. 1988. izdali su LP pod nazivom "G NīR Lies" na kojem su bile neke snimke iz 1986. sto znaci stari materijal. Sve je to ukazivalo na raspad banda. A nije pridonijela niti cinjenica da
je Axl otpustio bubnjara Stevena Adlera. No 1991. Gunsi iznenadjuju javnost izdavsi dupli album sa svim novim materijalom. Njegov naziv glasi "Use Your Illusion". Snimaju velebne spotove za pjesme "Donīt Cry" i "November Rain". Na mjesto bubnjara postavljen je Matt Sorum iz The Cult. No uskoro se opet pojavljuju komplikacije. Ovaj put oko gitarista Izzya Stradlina. I on je uskoro napustio band, a na njegovo mjesto dosao je Gilby Clarke. U toj su postavi snimili album "The Spaghetti Incident?"
po mnogim fanovima posljednji album Gunsa, jer je zadnji snimljen u djelomicno originalnoj postavi. Nekoliko godina kasnije Slash i Duff su napustili band. Bio je to kraj originalnog line-upa.
Ovako glasi originalna postava Gunsa:

W. Axl Rose- vokal: rodjen 6.2. 1962.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Slash-gitara: rodjen 23.7.1965.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Duff McKagan-bas gitara: rodjen 5.2.1964.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Izzy Stradlin-gitara: rodjen 8.4.1962.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Steven Adler-bubnjevi: rodjen 22.1. 1965.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us



Post je objavljen 20.05.2006. u 15:09 sati.