Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/izgubljenii

Marketing

Michael (Harold Perrineau)

Filmografija:

1. Random Acts of Kindness (2007) .... Tommy Flynn
2. "Lost" .... Michael Dawson
3. The Matrix Online (2005) (VG) (voice) .... Link
4. The Matrix Revolutions (2003) .... Link
5. "Dead Like Me" (2003) TV Episode .... Aroun Levert
6. Enter the Matrix (2003) (VG) .... Link
7. The Matrix Reloaded (2003) .... Link
8. "Oz" .... Augustus Hill
9. On_Line (2002) .... Moe Curley
10. Prison Song (2001) .... Uncle Steve
11. Someone Like You... (2001)
12. Overnight Sensation (2000) .... Experienced PA
13. Woman on Top (2000) .... Monica Jones
14. The Best Man (1999/I) .... Julian Murch
15. Macbeth in Manhattan (1999) .... Chorus
16. A Day in Black and White (1999)
17. The Tempest (1998) (TV) .... Ariel
18. Lulu on the Bridge (1998) .... Bobby Perez
19. Come to (1998) .... Joseph
20. "Living Single" ... aka My Girls
21. "ER"- Freak Show (1997) TV Episode .... Isaac Price
22. The Edge (1997) .... Stephen
23. Romeo + Juliet (1996) .... Mercutio
24. Blood and Wine (1996) .... Henry
25. "New York News" (1995) TV Episode (as Harold Perrineau Jr.) .... Benny
26. Flirt (1995) (as Harold Perrineau Jr.) .... Man #1
27. Smoke (1995) (as Harold Perrineau Jr.) ....
28. "The Cosby Mysteries" (1994) TV Episode .... Junior Vansen
29. "Law & Order"
30. "I'll Fly Away"
31. King of New York (1990) .... Thug Leader
32. "The Cosby Show" (1989) TV Episode.... Scott
33. Shakedown (1988) (as Harold Perrineau Jr.) .... Tommie
34. "Fame" (1982) TV Series .... Dancer

Image Hosted by ImageShack.us

Prije pada aviona:


- građevinar, crtač
- mao ozbiljniju prometnu nesreću nakon koje je dugo boravio u bolnici
- njegova bivša djevojka iskoristila je njegovu prometnu nesreću za dobivanje punog skrbništva nad njihovim sinom Waltom
- dobiva skrbništvo nad sinom nakon smrtne bolesti njegove majke uzrokovane rijetkih poremećajem krvi
- boji se da se neće uspjeti zbližiti sa sinom i brinuti se za njega

Na otoku:

- sprijateljuje se s Sun, što čini njenog muža ljubomornim
- zavidan na Waltovo prijateljstvo s Lockom
- napokon se povezuje s sinom nakon što mu pokazuje pisma i crteže koje mu je slao dok je Walt živio sa svojom majkom a koje je ona skrivala od njega
- gradi splav, koju njegov sin spali da bi zajedno mogli ostati na otoku
- gradi i drugu splav s kojom se upute na pućinu, no njegovog sina otimaju „The others“

Ostale zanimljivosti:

- Za svoj lik kaže: „zbunjivao me u početku. Producenti nam daju jako malo informacija o samim likovima i njihovim budućim ponašanjima, tako da sam morao improvizirati“
- Za buduće planove kaže: „Želio bi raditi na mnom projektima, novim filmovima i serijama. Premda jako volim „Izgubljene“ , oni su samo jedan dio moje karijere“
- Za Matthew Foxa ( Jacka) kaže: „Zgodan, visok, trčkara okolo spašavajući živote.No Mattew je veoma zanimljiva osoba. Nepredvidljiva. Poput lika kojeg utjelovljuje. „
- Za Jorge Garciu ( Hurleya) kaže: „ Veoma je zabavan. U pravom trenutku, poput svog lika kaže ono što vas nasmije“
- Za Terry O'Quinna ( Locka) kaže: „ Jako je sličan Locku, zato što je misteriozan, fascinantan. Živi u kući u šumi na sjevernoj obali i uvijek luta“
- Ne zna plivati
- Za svoju ulogu u seriji „Oz“ kaže: bio je to dobar posao. Ne mogu se požaliti. Scenarij je bio jako dobar. Scenarist je jako pametan. Ima interesantno gledanje na određene probleme. Rekao mi je da kada je pisao moju ulogu da je čuo moj glas, no ja sam čuo njegov pri čitanju“
- Imao je uloge u Brodwayskim produkcijama poput „Dream Girls“, „Godspell“ i „Fame“
- Dobio je stipendiju za plesnu školu u New Yorku
- Studirao je na Shenandoah Conservatory kazalište i glazbu
- On i njegova supruga Brittany imaju kćer Aurora Robinson Perrineau
- Njegovi roditelji nikada nisu bili u braku
- Njegova supruga je glumica i model


Post je objavljen 19.05.2006. u 21:32 sati.