Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lelana

Marketing

Domaći kruh



Jel vam miriši ...

Sastojci:
1 kg brašna
0,5-0,6 l vode
0,02 kg kvasca;
0,02 kg šećera
0,03 kg ulja
0,02 kg soli

Opis:
Kvasac otopiti u mlakoj vodi, dodati malo brašna, izmiješati i ostaviti na toplom mjestu da se digne. U drugoj posudi pripremiti prosijano brašno, vodu, šećer, ulje, sol te dodati kvasac i umijesiti tijesto. Ostaviti oko 30 - 40 minuta da naraste, zatim ponovno malo premijesiti, oblikovati željeni oblik, staviti u posudu za pečenje i ponovno ostaviti da se digne oko 50%.
Tako pripremljeno tijesto za kruh peći u pećnici na temperaturi 200 – 220°C oko
40 minuta.
Ako odlučite kruh ispeći pod pekom treba ga peći 1,5 – 2 sata.
Napomena: Ovim postupkom može se prigotoviti kruh od brašna tip 400, 500, 600 i 800.


Post je objavljen 19.05.2006. u 13:45 sati.