Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dragonflyworld

Marketing

LIPA

Uskoro započinjem snimanje svog drugog filma..Lipa. Od svih ideja i priča, nekako se na koncu svega i u turbulentnim danima ponovnog traganja za identitetom duše kroz kaos probila lipa...stara lipa 65-otogoišnjakinja.
Ovih dana moj prvi film "Snovi bez pokrića" nastupa na poolfilm festivalu u Ivanić-Gradu, trebao bih biti sretan zbog toga, ali nekako nisam jer mi se film sve manje sviđa i nalazim razne nedostatke, što je posljedica umjetničke nastranosti kažu ljudi...ma ko ih...znam da nije tako...šesto i sedmo čulo mi govore kako nešto ne štima s tim mojim filmom i točka...na i.
Dakle Lipa će govoriti o sudbinama i ljudima koji se okupljaju oko te lipe, lipa pored seoske trgovine njihov je centar svemira, malog mikrokosmosa u kojem se odvijaju njihovi životi.
Želim napraviti film čiji će glavni light motiv i sveprožimajući filing biti sjeta...
Sjeta zbog mnogih, davno prošlih ljeta...
I Lipa bi trebala pokazati onaj osjećaj u sumrak dana kad nešto u nama kaže, prošao je još jedan dan u nizu što ga stvori vrijeme, što nošen lakim bremenom sretnih trenutaka, što brigama što mršte nam lica.
Tijekom kotrljanja po krevetu –gore- dolje u napadu nesanice koja postaje začin života, šum te lipe i žamor glasova ispod nje dale su mi ideju o tome kako je to dobar materijal za film...malo sporiji, malo nježniji, malo sjetniji, malo sneniji, no što bi filmovi trebali biti...
Lipa će uskoro početi svoj put na filmsku traku, zajedno s onima što žive u njenom okrilju...pa kako bude..


Post je objavljen 16.05.2006. u 12:17 sati.