Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rozza

Marketing

Rijeka

Na fotkama je rijeka Neretva slikana u Konjicu.Prekrasna,čista,ledena.. Prve tri fotke su moje i nastale su baš u centru grada.Zadnje tri fotke prikazuju gornji tok rijeke koji je naravno njen najljepši dio.

Image Hosted by ImageShack.us

ovo je plaža u samom centru grada,odmah pored starog mosta
super je poslije duuugačke šetnje doći i malo smočiti noge :)



Image Hosted by ImageShack.us

pogled na neretvu s novog mosta



Image Hosted by ImageShack.us

neretva ispod mosta u polju bijela



neretvaneretvaneretva


Photo by : Dinno Kassalo


Jedna od važnijih turističkih ponuda u Konjicu je rafting.Kažu da je čari Neretve najljepše doživjeti upravo iz raft čamca.Ruta je dugačka 18 km.Kreće se iz Glavatičeva,a cilj je u Džajićima tj. na plaži Džajića buk koja se nalazi samo 6 km od centra grada.Za više informacija kliknite ovdje i ovdje.Preporučujem da obavezno zavirite u galeriju slika.

Pisac i pjesnik Kemal Mahmutefendić o Neretvi:

Poslije bijesne bujice - koja podsjeća na kaskade stotina nesputanih konja koji se, uz njisku i štropot, i dah želje koliko za opstankom toliko i za hvatanjem koraka sa nemogućim brzacem, uz nešto nesaopštivo elementarno, gromoglasno odbijaju od glatke vertikalne, negdje kao korov nad vodu nadnesene stijene - sve se, odjednom, u pet-šest metara, samo u četvrtini minute riječnog toka pretvara u takvu tišinu i smiraj (grobnu tišinu i tamno modri smiraj) da u zatečenim čulima sve postaje bol i gluha konsternacija.




Post je objavljen 15.05.2006. u 18:39 sati.