Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/spectre

Marketing

Wild Zero (2000.)

http://www.imdb.com/title/tt0267116/

ROCK N' ROLL!!! yes

O japanskoj glazbenoj sceni inače gotovo uopće nemam blage veze; znam za cca tri benda. Sasvim slučajno jedan od njih je i Guitar Wolf koji su zvijezde ovog Rock'n'Roll zombi filma. Bend je obučen u stilu pedesetih s kožnim jaknama i Elvis frizurom i vječno češljem u ruci i sastoji se od Guitar Wolfa, (pokojnog) Bass Wolfa i Drum Wolfa, a sviraju naravno (vrlo glasni) Rock'n'Roll.

Film nema baš neku radnju, ali ima neloše efekte (štoviše efekti zombija su odlični) i izvrsne zabavne cool likove.

Ono malo radnje što ima ide otprilike ovako: Mladi Guitar Wolf wannabe Ace slučajno spašava bend pri obračunu sa njihovim ludim menađerom koji obožava nositi bijele vruće hlačice te ga Guitar Wolf učini svojim rock'n'roll bratom po krvi i daje mu čarobnu zviždaljku kojom ga može pozvati u pomoć kada je u nevolji. Za to vrijeme vanzemaljci dolaze na Zemlju i počinju bez nekog razloga pretvarati ljude u plavo-sive zombije eksplodirajućih glava koji počinju terorizirati mali gradić u koji se baš Ace zaputi. Ace se tamo zaljubljuje u šutljivu/og Tobio(a) te poziva zviždaljkom Guitar Wolfovce u pomoć kako bi se izvukli iz grada. U sve to se upliću još yakuze, dilerica oružjem, menađer koji se želi osvetiti Guitar Wolfu i nešto lagano trknutih nesposobnih lopova čija svaka rečenica sadrži riječ "fuck". I uz sav kaos koji nastupa čak se uspiju razviti dvije ljubavne priče - jedna između Acea i Tobio, a druga između jednog zombija i zombijke.

Pa... film me nije baš skroz oduševio, a za to je uglavnom kriva muzika. Nažalost na njoj se i temelji cijeli film - Wolfovci jednostavno loše zvuče, ali osim toga film je prilično ok sa nekoliko izvrsnih scena i fora likovima. Da, Wolfovci meni osobno očajno sviraju, ali su zato jako cool - Guitar Wolf je totalno hladnokrvan sa super sluhom, električnim trzalicama koje može rafalno ispaljivati i ubijati zombije i električnom gitarom koja može pomalo ispaljivati munje i pretvoriti se u katanu kojom na kraju filma prereže vanzemaljski brod na pola. Također je stručnjak za sve oružje, ima cool motor iz kojeg izlazi vatra (u stvari iz gotovo svega u filmu izlazi vatra) te neprestano sipa mudre izreke o ljubavi, glazbi i prijateljstvu. Vrlo cool tip! thumbup

Dakle, film nije skroz super, ali je simpatičan i zabavan i definitvno najbolji zombi rock'n'roll film koji sam ikad gledao. wink Preporučujem gledati u društvu.

Believe in Rock'n'Roll!
There are no boundaries in Rock'n'Roll!



Post je objavljen 14.05.2006. u 02:03 sati.