Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kedi

Marketing

Colonia

Najpopularnija dance grupa u Hrvatskoj osnovana je 1996. godine u Vinkovcima.
Ime je dobila po gradu Vinkovcima koji se na latinskom zove Colonia Aurelia Cibalae. Boris i Tomislav su radili kao DJ-i na radiju gdje snimali su jinglove. Budući da im je trebao i ženski vokal angažirali su Indiru.

Prvi singl grupe bio je "Nek' vatre gore sve" (1996). Slijedi "Sve oko mene je grijeh" koji dospijeva na sve nacionalne top liste i postaje veliki hit. Nakon toga objavljuju i svoj prvi album "Vatra i led" (1997., Crno-bijeli svijet) koji je prodan u nevjerojatnih 40 tisuća primjeraka.

Samo godinu dana poslije, na hrvatskom natjecanju za pjesmu Eurovizije, postižu novi uspjeh s pjesmom "U ritmu ljubavi" (4. mjesto), a nakon nekoliko mjeseci nagrađeni su za pjesmu "Lady Blue" na Melodijama hrvatskog Jadrana. Sljedeći singl koji je osvojio publiku bila je pjesma "Njeno ime ne zovi u snu", a 1999. se ponovo pojavljuju na MHJ s pjesmom "Ljubav ne stanuje tu".

Iste godine objavljuju svoj drugi album "Ritam ljubavi". Brojnim koncertima u Hrvatskoj i inozemstvu te odličnom prodajom albuma, Colonia postaje jedna od najprodavanijih grupa u Hrvatskoj i na području bivše Jugoslavije.

Stoga i ne čudi naslov trećeg albuma "Jača nego ikad", kojeg objavljuju 2000., u izdanju Croatia Records. Na albumu se, između ostalih, nalaze pjesme: "Budi mi zbogom" (2. mjesto na Hrvatskom radijskom festivalu), "Deja vu" (prva na azijskim top ljestvicama 2001. kada je japanska grupa Kinki Kids napravila cover verziju za njihov posljednji album), "Sexy Body" (objavljena na kompilaciji BOLLWERK, The Nightclub volume 5 by Balloon Records, Austria, 2001.).

Četvrti album "Milijun milja od nigdje", objavljen 2001., u nepunih se mjesec dana prodao u preko 50.000 primjeraka, te postao najprodavaniji album u Hrvatskoj u posljednjih deset godina. Album je prodan u više od 300 000 primjeraka u Hrvatskoj i svijetu.

Pjesma "Za tvoje snene oči" osvaja grand prix na Hrvatskom radijskom festivalu, kao i grand prix na Hitu ljeta, te postaje veliki hit i najizvođenija pjesma godine.
Kako bi se odužili fanovima i DJ-ima grupa je napravila posebno limitirano LP izdanje albuma na kojem se uz originalne verzije nalaze i remixevi pjesama.

2002. Colonia objavljuje peti album "Izgubljeni svijet", s poklon DVD-om na kojem se nalaze spotovi, biografija i diskografija grupe. S pjesmom "Oduzimaš mi dah" ponovno osvajaju grand prix Hrvatskog radijskog festivala. Iste godine objavljen je i "The best of, vol.1" na kojem se nalaze svi hitovi grupe.

2003. po treći put osvajaju grand prix Hrvatskog radijskog festivala s pjesmom "C'est la vie" koja najvaljuje novi album "Dolazi oluja" sa bonus multimedijalnim CD-om na kojem se nalaze biografija, diskografija, videospot "C'est la vie" i 10 novih remixa.

Albumi "Milijun milja od nigdje" i "Izgubljeni svijet" objavljeni su u Češkoj Republici i Slovačkoj, gdje je Colonia postala jedna od najpopularnijih grupa. Broj jedan je na Music box TV, interaktivnoj televiziji gdje gledatelji svojim glasovima odlučuju koji će spot gledati. U prosincu 2003. prisustvovali su dodjeli Music box awards, gdje su osvojili 2 nagrade: za najizvođeniji stranu grupu i za najbolju pjesmu ("Oduzimaš mi dah", "Za tvoje snene oči").

2004., pod njemačko-austrijskom etiketom AREA 51 izlazi prvi singl na engleskom jeziku "A Litlle Bit Of Uh La La", prepjev pjesme "Za tvoje snene oči", čiji tekst potpisuje poznata američka autorica Mary Susan Applegate (Celine Dion, Modern Talking, No Mercy, La Bouche, Nena, Jennifer Rush, Boney M...), a aranžman Ralf Kappmeier, tvorac projekta SASH. Ista pjesma izlazi u obliku vinilne singlice, cd singla i na preko desetak kompilacija.

"A Little Bit Of Uh La La" je trenutno objavljena u 36 zemalja svijeta. Pjesme "Za tvoje snene oči", "Ti da bud di bu da" i "Deja vu" su u lipnju 2004. objavljene u Koreji. Colonia je na Euroweb chartsu proglašena najboljom grupa, a "C'est la vie" najbolja pjesmom u proteklih godinu dana.

Do sada, grupa COLONIA izdala je 7 albuma i 24 singla.

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service


Post je objavljen 13.05.2006. u 21:05 sati.