Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/megalesia

Marketing

12. Početak nove ere

Točno u 10 minuta do ponoć smo se svi nacrtali u podrumu. Sa sobom sam ponijela najosnovnije. Svoj laptop i Ipod (premda mi je mama rekla da tamo neće raditi jer je to ipak druga dimnezija), Ivy, Lumicu (koje su bile jako nervozne). Lumica je stalno plazila po meni, a Ivy je nervozno lajala pa skakutala od jednog do drugog.
Htjela sam povesti Draca ali su moji pronašli kupca za kompletno imanje i prodali ga tako da imamo novca za Megalesiju (jer se onda ta lova daje botanima koji mogu prelaziti). Pokupila sam i krdo robe. Nisam mogla protiv toga.
Točno u minutu do ponoć mi smo stali na „položaj“. Kako sam kročila u krrug okružen laganom izmaglicom, razmišljala sam kako će uskoro proizaći vijest da je naša obitelj poginula u avionskoj nesreći na putu za Norvešku.
Kako su me već počele nositi turbolencije i ja sam osjećala mučninu, čula sam poznati glas: „hej čekajte mene!!!“
Dočekala sam se na ruke. Moji su mi vjerojatno zaboravili spomenuti prečicu jer su oni već bili tamo. Kraj njih je stajala ona žena koja mi se javljala u snovima. Tad sam iza sebe čula vriska i nedugo potom i zvuk kao kad neki teži predmet padne na tlo. Okrenula sam se i vidjela Aylwyn.
„Uf, ovo je bilo ludo. Kad ćemo to ponoviti?“ rekla je. Ja sam je blijedo pogledala i nije mi više ništa bilo jasno.
Tad je ta „žena“ došla do mene i progovorila: „Ja sam Verena. Verena Matthews, tvoja vilinska kuma. Drago mi je da se napokon upoznajemo. Jedva sam dočekala da te vidim. A ovo je“ pritom je pokazala na jednu curu koju godinu mlađu od mene koja se do tada skrivala u njezinoj sjeni “moja kći Andromeda.“
Ja nisam još uvijek ništa progovorila. Zbunjeno sam se osvrtala i tad mi je na pamet palo da pitam što je to s Aylwyn. Okrenula sam se i pokazala na nju prstom, sva zbunjena.
„Ah, to.Alwyn ti je sestrična. Ona je kći kraljevog prijatelja lorda Ancholya Moraxa, inače tvog ujaka.“
Ček malo. Ja imam ujaka... E, a Alwyn mi je sestrična???
Ona se samo nestašno nasmiješila i rekla: „Ups, zar sam ti to zaoravila spomenuti?“
Bila sam ljuta jer mi očito nije nitko mogao povjeriti nešto. Ćak je i braco to znao.
Ivy je uzbuđeno trčkarala oko mene dok sam ja trčala što dalje od njih. Izašla sam iz središta šume i krenula prema nekom polju. Odjednom sam se zabila u nekoga (nekužim kako jer sam bila na ravnom a opet nisam nikoga vidjela)
„Hej pazi kuda ideš!“ ljuto sam viknula.
„Oprosti, bježim od svojih. Malo su mi previše neke stvari bile koje sam sada saznala. Imam vilinsku kumu?“ rekla je ta cura.
„Ma da. Znam kako ti je. Upravo i zbog toga bježim. Inače ja sam Aurora, a ovo je Ivy. Činim se da joj se sviđaš“ rekla sam.
„Drago mi je. Ja sam Vanessa. Inače sam Rumunjka ali smo par godina živjeli u Londonu tako da te sve razumijem.“
„Znaš što me zanima? Kako se ljudi ovdje sporazumijevaju. Mislim, ovo je kao film. Svi govore engleski?“
„neznam, ali čini mi se da ćemo uskoro saznati.“ Rekla je i glavom pokazala iza mene.
Približavala nam se jedna vila (koliko sam po ušima usjela shvatiti). Bila je jako lijepa, onako malena i tanašna ali vrlo elegantna i aristokratskog držanja. U ruci je držala luk, a na tobolcu na leđima strijele.
„Hej, je li koja od vas Aurora?“ Ja sam kimnula glavom. „Oprosti, ali Verena me zamolila da te dovedem. Molim te, pođi samnom“.
Ustala sam (jer smo do tada ja i Vanessa sjedile na travi).
„Oprosti što te ostavljam, ali htjela bih otići upoznati ujaka.... Nadam se da ćemo se još vidjeti.“
„Ma sigurno hoćemo....“ rekla je Vanessa i otišla.
Ja sam krenula za vilom. Rekla je da se zove Aleera Inglorion i ispričala mi cijelu svoju (tužnu) životnu priču. Rekla mi je da se o njoj poslijednjih godina brinula obitelj njezine prijateljice Athene kao i moja kuma, sve dok nije postala (Aleera) dovoljno stara da prema vilinskim zakonima može živjeti sama.
Došle smo natrag na mjesto otkud sam pobjegla.Verena je tada rekla:
„Pođite za mnom. Treba vas smjestiti u vaš dvorac.“
Mi imamo dvorac? Kakva li još ugodna iznenađenja krije ova tajanstvena zemlja?


MALA OBAVJEST:
Sve likove čije ste mi opise ostavili ću ubaciti u priču kroz nekoliko poglavlja. Tako da ne brinete ako ne vidite svoj lik u priči i sastrane. Ubacivat ću u box kako vas budem upoznavala i to će biiti kroz nekoliko tjedana jer bi bilo previše da vas upoznam sve odjednom. Nadam se da ćete imati razumjevanja. Sve vas voli vaša Kontessa Aurora.


Post je objavljen 13.05.2006. u 20:55 sati.