Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gladusa

Marketing

Bageri na Viru

Večernji list, 12.5.: "Definitivno idemo na Vir. Ono što se nikako ne može uskladiti ni s jednim prostornim planom, uklonit će se. Vladina Uredba sa zakonskom snagom definirala je prostor na Jadranu, pa prema tome i na Viru, i jasno je da taj dio objekata ne može ostati", rekla je ministrica.

Radio Zadar 12.5.: Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva u srijedu kreće s akcijom rušenja bespravno sagrađenih objekata na otoku Viru, izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare načelnik Općine Vir Kristijan Kapović. Tu informaciju nije dobio iz ministarstva nego od mještana Vira koje ovih dana obilaze inspektori ministarstva s nalogom da se isele iz svojih kuća zbog početka rušenja.

Jutarnji:
Ministarstvo idući tjedan kreće u rušenje 180 objekata na Viru (11.5.)
Na Viru 400, a na Braču 500 rješenja o rušenju? (10.5.)
Matulović-Dropulić: Nakon Vira bageri kreću na Rab, Hvar i Korčulu (6.5.)
Na Viru ovaj tjedan rušenje 50 kuća, 8000 objekata moći će se legalizirati (15.5.) : Uklanjat će se objekti koji se ne mogu uskladiti s prijedlogom prostornog plana Vira iz 2004., odnosno oni koji nisu u skladu s Uredbom o zaštiti pomorskog dobra.
Pojedinci su tamo kupili zemljište 2004. godine, a gradili su 2005., bez obzira na to što smo već tada jasno rekli šte se može, a što ne može i provodili akciju rušenja - istaknula je ministrica.



Post je objavljen 12.05.2006. u 16:46 sati.