Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/redsandra

Marketing

Bolje je

***
J. se oseća ružno. Nije joj dobro ono što je pila. «Ono. Ono. Ono. Šta sam ono beše pila?».
Ovih dana spava oko podneva i nije plačljiva. JEEEEE

***
Nisam više inertna
Nisam više asocijalna
Nije mi ni frka i mogu da se mešam sa ljudima
Koji piju, pušu, glede.
Bolje je!

***
Stomak raste. Mešak 9. nedelja, mama ušla u 3. mesec trudnoće.

Embrion dostize velicinu od 20 milimetara. Udovi postaju duzi a izmedju prstiju se formira tanka kozica. Na glavi vise nisu tako izrazene nepravilnosti njenog oblika (grbe). Vrat postaje sve uocljiviji. Spoljne uvo vec moze ultrazvucnim aparatom da se vidi.
Vi mozda ne osecate, ali vasa beba se pokrece. Njene pokrete moze vrlo lepo da zablezi ultrazvucni aparat. Jos uvek ne mogu da se prepoznaju genitalije jer u ovom periodu izgledaju vrlo slicno.


***
Sara Kein « 4.48 Psihoza »
Tolikooo dobro. Toooliko ludo. Toliko bolno. Toliko iskreno.
Šiba. Bije. Steže. Treperi. Gori. Lebdi. Dira.
Toliko toga još.
S.K. bila je depresivna i budila se svako jutro u 4.48. Taj trenutak, pred zoru, za nju je bio trenutak jasnosti i ona je tada pisala ovu dramu, četvrtu po redu (Meni je ovo više poezija). Međutim, taj trenutak jasnosti je po stručnjacima trenutak kada su obmane najjače, eto paradoksa. Po nekima, to vreme (4.48) je oko sat pred svitanje i tada je delovanje demonskih sila najjače na ljudsku psihu. Ovo delo je neka vrsta izveštaja iz oblasti uma, čista ispovest, sirova, bez kompromisa i ostatka. Preporučujem. I više od toga. Ovo je dosada najbolje delo koje sam imala prilike da pročitam. Inače, S.K. se ubila 20.02.1999., odmah nakon nastanka Psihoza.




Post je objavljen 11.05.2006. u 09:57 sati.