Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

ecmm, osce, helsinški odbor i slični

Helsinški odbor za ljudska prava je isto od muhe pravio slona. Letamo jednom brdima i naiđemo na tri kuće. Pita nas čovjek jesmo i mi došli zbog "slučaja." Naime, netko im je ukrao par kokoši, brašno, a zadnji put kad su došli i susjedinu kravu. Odemo do susjede. Priča nam baka kako s druge strane brda, tj. iz Bosne stalno netko dolazi i krade. Ostao joj je samo taj jedan konj i ona ne znam šta će ako joj i konja uzmu. A policija neće ništa učiniti. Samo su napravili zapisnik. Ja se mislim, bilo bi najbolje da uz sve probleme koje imaju, pošalju desetak policajaca da prate tragove krave preko brda, kad čujem moje promatrače: "treba zvati interpol!"

I svi živnuli. Odmah javili svim organizacijama u Hrvatskoj i u Bosni, išli na sastanak u policiju da pitaju kakva je to zaštita povratnika, zovite interpol itd. Policija zbog pritiska, pošalje policajca da dežura noću u selu. I šta se dogodi. Policajac je spavao u štali do one u kojoj je konj. Nešto šušnulo i probudilo ga, on se uplašio i zapucao. I ubio konja. Žao mi bilo bake ali sam htjela i pući od smjeha kad sam čula. Baka očajna, oraganizacije oko nje, savjetuju je da tražio odštetu od policije. Nije to slučajno, kažu, tužiti ih treba. I onda svi šalju svoje izvještaje u Ameriku, Belgiju, Švicarsku i Zagreb, o tome kako povratnike pljačkaju i maltretiraju, a policija ne čini ništa da ih zaštiti.

Najdramatičniji izvještaj napravio je helsinški odbor. 50 stranica. S fotografijama. Fotka broj 1, mjesto događaja. A na slici sve tri kuće. Pa fotka broj dva, štala. Pa broj tri, baba ispred štale. Broj četiri, baba u štali. Možete si dočarati svih 50 stranica. Naslovi, podnaslovi, boldano povratnici, policija, zaštita. A svi znaju da je riječ o tome kako je netko, jednako gladan kao i ti povratnici, došao po brašno i meso i baš ga briga jel i ta krava povratnik il ne. Ali neće to nitko reći. Prave cirkus namjerno, kako bi opravdali svoje prisustvo i svoje plaće... 142.blog.hr


Post je objavljen 07.05.2006. u 18:40 sati.