Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/series

Marketing

Image Hosted by ImageShack.us

SMALLVILLE (SMALLVILLE)
Godina: 2001-
Sezona: zasad pet
Aktualna sezona: u RH treća, u SAD peta
Žanr: fantstična/dramska/teen serija
Autor: Alfred Gough i Miles Millar
Glume: Tom Welling, Kristin Kreuk, Allison Mack, Michael Rosenbaum, Sam Jones III, Jon Schneider, Annette O'Toole
Termin prikazivanja: subotom prijepodne na Novoj Tv (RH) te četvrtkom u 20:00 na WB (SAD)
Pilot epizoda: 16. listopada 2001.




Povodom dugoočekivanog početka prikazivanja treće sezone serije "Smallville" u subotu 6. svibnja, donosim recenziju kao mali podsjetnik na ovu zanimljivu seriju. "Smallville" se s uspjehom prikazuje u SAD-u već pet godina, a daje novu perspektivu priče o Supermanu, jednom od najpopularnijih junaka sa supermoćima. Iako je megapopularni strip o Supermanu već bezbroj puta bio ekraniziran, ova serija je našla put do svojih obožavatelja jer se više bavi ljudskom stranom Supermanove osobnosti za razliku od mnogobrojnih filmova o njemu koji se bave isključivo njegovim moćima i borbi protiv anti-junaka. Pošto serija govori o tinejđerskim godinama Supermana, najviše gledatelja se našlo među mlađom populacijom, a da serija ne gubi na kvaliteti i zanimljivosti, govori i podatak o aktualnoj petoj sezoni.
A priča ide otprilike ovako: Clark Kent (Tom Welling) naizgled je običan tinejđer iz grada Smallvillea koji se, kao i ostali njegovi vršnjaci, suočava s izazovima puberteta. No, on se mora nositi i sa svojim supermoćima. Clark je, naime, stigao u Smallville za vrijeme kiše meteora, godine 1989. kad je ta katastrofa gotovo uništila malen gradić. Martha (Annette O'Toole) i Jonathan (John Schneider) su pronašli Clarka na svom polju, u srušenoj letjelici izvanzemaljskog podrijetla, te su ga odlučili posvojiti. Na Zemlji jedino oni znaju tu Clarkovu tajnu. Kako odrasta, on shvaća da posjeduje nesvakidašnje moći te ih mora naučiti kontrolirati i pravilno koristiti u suočavanju s nesvakidašnjim događajima koji se pojavljuju u naizgled idiličnom Smallvilleu. Jedini element koji može nauditi Clarku je kriptonit, a da bi se zaštitio od njega, najviše mu pomažu njegovi roditelji.

Image Hosted by ImageShack.us

Clark pohađa i srednju školu u Smallvilleu gdje se druži sa svojim najboljim prijateljima Peteom (Sam Jones III) i Chloe (Allison Mack) te je nesretno zaljubljen u lijepu Lanu Lang (Kristin Kreuk). Najneobičnije je pak Clarkovo prijateljstvo s tajanstvenim Lexom Luthorom (Michael Rosenbaum), Supermanovim budućim neprijateljem.
Fantastična dramska serija o mladim danima Supermana, "Smallville", je više nego solidna serija koja zanimljivo obrađuje tinejđerski život problematičnog dječaka koji će tek postati Superman. Mnogi su predviđali krah ovoj seriji zato što bi to bila tko-zna-koja ekranizacija stripa, ali se ona s velikim uspjehom održala na američkim ekranima već pet sezona. U svojoj posljednjoj sezoni koja će za par tjedana završiti svoje prikazivanje u SAD-u, serija je stekla još veći krug obožavatelja te se često nalazila na listi najgledanijih serija. Iako serija ima ozbiljnih mana kao što su neke monotone i nezanimljive epizode te neuvjerljive situacije, riječ je o vrlo dobroj, stiliziranoj posveti Supermanu sa uvidom u jedan drugačiji aspekt njegova karaktera, a to je njegova ljudskost. Model Tom Welling je jako dobro utjelovio glavnog lika jer sadrži neobičnu notu tajanstvenosti u sebi koja svakako odgovara legendarnom super-junaku.

NE ZABORAVI! Premijera treće sezone u subotu u 12:20 na Novoj Tv!


Image Hosted by ImageShack.us
Statistike:
- otkad se pojavila, serija je odmah postigla uspjeh koji se sa sezonama povećavao
- o popularnosti serije govori i podatak o pokretanju časopisa "Smallville" koji svaki mjesec donosi priče o seriji, glumcima, novostima sa snimanja i sl.
- Tom Welling se toliko uživio u svoju ulogu da je jednom prilikom spasio neku ženu koju su na ulici opljačkali; bez problema je rastjerao napadače
- legendarni glumac Christopher Reeve koji je ostvario najpoznatiju ulogu filmskog Supermana, gostovao je u prvoj sezoni serije


Ocjena: thumbupthumbupthumbupthumbup


NAPOMENA! Glasuj u izboru za seriju mjeseca!! Anketa je još uvijek atraktivna! Za informacije pogledaj prijašnji post.





Post je objavljen 05.05.2006. u 20:23 sati.