Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/slobodan

Marketing

Luđaštvo!

Nevjerojatno! Totalni idiotizam! Boleština..
Netko će reći, tako mi i treba kad kupujem auto prije nego položim vozački.


Ajmo od početka. Nekad je bilo ovako:

Dođeš u auto-školu, platiš sate predavanja pravila, prve pomoći, platiš izlaske na ispite, položiš ih, zatim odvezeš broj sati koje si naravno platio, te onda ideš na ispit. Padneš, platiš ponovno ispitni sat i taksu, pa izađeš ponovno. I tako možeš u nedogled. Možda ti instruktor preporuči par dodatnih sati, za tvoje dobro, a valjda sam vidiš koliko ima smisla izlaziti na ispit ako ne znaš voziti, jer to je obično bacanje novca.


No, meni se dogodilo sasvim suprotno.
Upišem se u auto-školu (neću reći koju:-) Sve obavim kao što sam nabrojao (i naravno, platim sve skupa oko 5000kn), izađem na ispit, prođem poligon te napravim grešku i zasluženo padnem. Zatim se raspitujem kad je slijedeći termin (jer je ispitivač rekao da tehnički odlično vozim i da moram posvetiti samo malo više pažnje „školskoj vožnji“) i koliko to košta? Instruktor (iz ove auto-škole kojoj ne želim reći ime) mi mrtav-hladan kaže 920kn.

920kn?!


Hladan znoj. Molim? Za što 920kn? (nije mi svejedno, to mi može biti jedna rata za auto, ili cijeli fotić, LCD monitor...)
- 5+1 dodatnih sati, plus izlazak, ispitni sat itd. To je pravilo.

Pa jel' tako svaki put? Zašto bih tolike novce ostavljao, ako mi ne trebaju dodatni sati?

A zašto padat' ispite, on će mi.U nevjerici zovem HAK. Kažu, sve je samo do tvog ugovora, po zakonu ne moraš niti jedan dodatni sat uzeti, bitno je da odradiš onih 35 redovnih sati, a sve ostalo ti određuje škola. Nažalost, ugovor u ovoj auto-školi kaže da nakon svakog pada moram uzeti 5+1 dodatnih sati, odnosno njima uplatiti 920kn (pa sad nek netko kaže da se njima ne isplati da ti padaš).

Još to pričam prijateljima, pa me neki uvjeravaju da je to tako normalno i da to moram platiti, itd itd.


No, na kraju, onako iz totalne rezignacije nazovem jednu drugu autoškolu, gdje se javi žena i čudeći se kaže da kod njih mogu izaći na ispit kad hoću, te da moram platiti samo 150kn. Naberu se još sigurno i neki sitniji troškovi, ali ipak tu mogu izaći i pasti 5 puta za cijenu jednog jedinog izlaska u mojoj autoškoli, kojoj ne želim reći ime. Ustvari, zašto ga ne bih rekao, dapače, reći ću. Metapromet. Meta-promet 92. Evo, rekao sam. I žao mi je što sam to ime prevalio preko usta, tj. prsta. Čekaj, idem pljunut. I oprat ruke.

Evo me opet. Još mi je ta žena rekla da je već imala slučajeve ljudi koji su po dva puta platili 1000kn, a zatim i treći put pali...


Što više da vam kažem, ako si sami plaćate auto-školu i ako vam nije svejedno kojem debilu ćete ostaviti i koliko novca, onda PAZITE! Svijet je pun idiota koji vas na najnemaštovitije načine pokušavaju ogrebat za koju kunu više. Za svaku kunu više...Post je objavljen 04.05.2006. u 19:54 sati.