Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uraljamanyc

Marketing

Zasto cu zasluzit put u raj bez usputnih zaustavljanja


Pocelo je veselo u novoj firmi. Sef mi je brazilac i vec je najavija da ne ocekujem da budemo na istoj strani kad pocne svjetsko prvenstvo. Malo me je zbunija ovde; nije valjda mislija da skupa navijamo za USA ?!? Srica pa je sef nad sefovima Amer koji se nema cemu nadat, pa je reka da nece ni ucestvovat u uredskom kladenju. Posto nismo tili da se covik osijeca iskljucen otvorili smo kladionicu di smo mu rekli dat iljadu dolara ako amerika osvoji world cup.

Od bitnih stvari u svezi glede posla je da ova firma oce da se volontira.Jel se to uopce moze zvat dobrovoljno ako to neko zahtijeva? Ovo je vec druga firma koja me gnjavi volontiranjem. A nemos in rec ako in se vec pomaze nekome, da bi eto mogli meni pomoc.Meni triba pomoc pri sredivanju stana, a valjalo bi mi pomoc i oko placanja kreditnih kartica. E sad moram nac neku javnu kuhinju i dilit juhu jadnim beskucnicima. Kada im nije dovoljno da su beskucnici, nego jos i mene moraju gledat i mislit se jesam li ih zakinula za kacijolu juhe ili koji kumpir. Ahh...
Inace su firme ovde opsjednute sa vanskolskim aktivnostima (ako imate bolji izraz molim vas da mi javite).U staroj firmi smo hodali za leukemiju (doslovni prevod), u onoj jos prije sam radila porezne prijave bidnim penzionerima. I jos i danas se budim u sred noci misleci jesam li nekog zakinila, a da ne govorim o tome kako se nocu okrecem na ulici kad cujem korake iza sebe misleci da me prati neki starcic koji je otkrija da mu je tribalo vratit vise novaca.
I mogu razumit Bill Gatesa koji daje milione za siromasne u Africi, sta je njemu par miliona, mogu svatit i pjevace kad pivaju za nesto ili nekog, mogu cak svatit i doktore bez granica..ali kog vraga cu ja ikome pomoc sta odem jedan dan dilit juhu jadnim ljudima ?

I krucijalno pitanje o smislu zivota je ostavljeno za kraj. Jel se Heineken light samo ovde prodaje ili je ima i doma ? I ako sad imamo Heineken light sta se desilo sa Amstel Lightom??



Post je objavljen 04.05.2006. u 01:48 sati.