Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cvjetakmali

Marketing

Bakopa (lat. Bacopa Cabana)

To je nježna biljka čije se stabljike poput slapova spuštaju iz visećih košara. Može narasti do otprilike 50 centimetara. Listovi su joj mali, okrugli, po rubovima lagano nazubljeni. Cvjetovi jedva veliki 1 centimetar s pet pravilno raspoređenih latica mogu biti bijeli, plavkasti ili ružičasti.
Treba biti na sunčanom polažaju ili u laganoj polusjeni. Tokom ljeta trebati ćete je redovito zalijevati kako bi zemlja bila stalno vlažna no ne opet jako mokra, stoga svakako odlijte višak vode iz podloška nakon zalijevanja.
Svaka dva tjedna prihranite je tekućim gnojivom za cvjetnice.
Razmnožava se iz sjemena i reznicama. Reznica neka bude duga oko 5 centimetara, odrežite je ispod koljenca i utaknite u mješavinu pjeska i treseta. Neka bude na svjetlom i sjenovitom mjestu, redovito zalijevajte. Kad se reznica zakorijeni i počne rasti, kad potjera 4-5 para listića pincirajte ja kako bi se počela širiti na sve strane i dobila lijep razgranati oblik.
Bakopu možete saditi u veće vaze ili žandinjere i kombinirati je s verbenom, petunijom, ili pelargoniom zonale i bršljankom.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Na slici je bakopa u kombinaciji s lat. Calibrachoom - million bells


Post je objavljen 03.05.2006. u 21:44 sati.