Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/redsandra

Marketing

Sreda kao ponedeljak

Juče dok smo doručkovali J. se u trenutku oglasi: “Tooooliko mi se zamučalo, sad mi je muka, ovolikooo i ne mogu da jedem više!”. Čovek i ja se sporazumesmo pogledom. On zabaci udicu u zamrzivač. Upeca sladoled od čokolade. J. oči zasijaše jače. Reče:”Mmmmmm. Sad sam se odmukala. Evo sad ću pojesti ovo, pa onda jedemo sladoled, važi?”

Eto, a danas već posao, ništa lenčarenje, prazničenje. I sve mislim da je ponedeljak. Napolju kiša, kišica. Ne smeta mi. Lepo je.

Mešak pluta kroz 7. nedelju.

Embrion će se tokom ove nedelje uvećeti više od dva puta, tako da će njegova veličina krajem sedme nedelje trudnoće iznositi 11 ili 13 milimetara. Embrion se sada moze videti uz pomoc ultrazvučnog aparata.
Oči postaju sve izraženije a "rep" postaje sve manji. Glava je jos uvek mnogo uočlivija od ostalog dela tela i rapidno raste tokom ovih sedam dana. Srce dobije dve komore, a bronhijalni kanali se razvijaju u plućno krilo. Ruke izgledaju kao male lopate. Noge su jos uvek samo zameci ali krajem ove nedelje na embrionu se pojavljuju i stopala. Ruke se razvijaju mnogo brže nego noge.


Dobro jutro
Bolji dan



Post je objavljen 03.05.2006. u 08:54 sati.