Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tableta

Marketing

potpuna njega tijela

Koža je živi organ. Ona diše, obnavlja se , osjeća svakodnaevni stres kojem smo izloženi u ovom ubrzanom tempu života. nervoza, umor, loša prehrana, klimatski utjecaji,nedovoljno sna, nedostatak vremena za sebe.... Sve to ubrzava procese starenja, isušivanja i devitalizacije kože. Vrijeme je da s dolaskom prvih Sunčevih zraka pomognemo koži u prilagođavanju novim uvjetima. Koža nam pruža onoliko koliko joj dajemo.

NJEGA RUKU:
Image Hosted by ImageShack.us
Uz lice, ruke su najizloženiji dio tijela i zato najpodložnije starenju( koje se , između ostalog; pokazuje opuštenom kožom, borama i staračkim pjegama). Zato je, uz redovitu higijenu, nužna i redovita njega ruku.
Kad je riječ o higijeni , prijeko je potrebno redovito prati ruke,- to je najbolje činiti blagim sapunima i mlakom vodom
Najvažnije je za njegu ruku izabrati odgovarajuću kremu, koju ćete mazati poslije svakog pranja. Ako imate suhu kožu, trebalo bi uzeti masniju kremu, a ako vam je koža normalna, hidratantna krema će biti dovoljna.
Nježne ruke
-1 žličica granulata pćelinjeg voska
-pola žličice maslinova ulja
-1 žlica meda
-1 kap ružina ulja.
Zagrijavajte mješavinu dok se vosak ne otopi.Namažite ruke ohlađenim balzamom.
Limunom protiv žutih noktiju
-Svježe iscijeđeni limunov sok poslužit će kao idealno sredstvo za uklanjanje žutih tragova na noktima. Limunov sok uklanja i uporne pigmentne mrlje.
Lijepi laktovi
-pomiješajte 1 žumanjak , 2 žlice meda, 3 žlice zobenih pahuljica, 1 žličicu soka od naranče.
Namažite na laktove i ostavite da djeluje 20 min. Nakon toga protrljajte lagano prstima, a ostatak isperite toplom vodom.
Protiv grube kože na laktovima
- Utrljajte nekoliko kapi maslinova ulja u ogrubjelu kožu laktova i to činite bar dva puta na dan.Na taj način vaša koža ponovo će postati nježna i meka.

Kad god ste u mogućnosti , prije spavanja na ruke nanesite debeli sloj kreme za ruke, a zatim navucite pamućne rukavice( toplina će proširiti pore, pa će aktivne supstancije lakše moći djelovati)- poslije takvog tretmana probudit će te se s mekanom i elastičnom kožom na rukama.Ako uza sve to pažljivo njegujete i nokte, vaše ruke će biti zaista neodoljive.

Post je objavljen 01.05.2006. u 22:58 sati.