Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ludacha01

Marketing

Obnova stadiona!!

Hajdukov stadion izgrađen je 70-ih za potrebe Mediteranskih igara. Hrvatska želi domaćinstvo EURA 2012. Ako ga dobije, stadion u Splitu će za 90 milijuna eura dobiti novo lice.

Image Hosted by ImageShack.us
Šta nije lijep stadion??ma prekrasan je..hehethumbup

U Split je stigla 3D animacija rekonstrukcije poljudske ljepotice, rad akademika Borisa Magaša, piše Jutarnji list.

3D animaciju načinio je zagrebački studio Entazis, a Grad Split ugovorio je s projektantom stadiona rekonstrukciju koja će, prema procjenama stručnjaka, koštati čak 90 milijuna eura kako bi grad Split mogao biti domaćin Europskog nogometnog prvenstva 2012. te Svjetskog prvenstva u atletici 2010. godine.

Prema riječima projektanta akademika Borisa Magaša, koji je 70-ih za Mediteranske igre projektirao poljudsku ljepoticu, rekonstrukcija stadiona stajat će najmanje 50 milijuna eura.

Kako je akademik objasnio, ta svota pokriva najnužnije preinake na Poljudu. Stadion će imati 44.000 natkrivenih mjesta za Europsko prvenstvo jer će se za tu priliku zatvoriti jug.


Image Hosted by ImageShack.us
Tribina..dead

"Ovaj idejni projekt prezentirat će se u Zagrebu i u UEFA-i. Akademik je, poštujući pravila atletske federacije, FIFA-i UEFA-i napravio idejno rješenje prema kojem će cijelo gledalište stadiona biti natkriveno", objasnio je Branko Poljanić, član Poglavarstva Splita zadužen za urbanizam.

Poljanić je, naime, na sjednici Gradskog vijeća za vrijeme izvještaja o radu Gradskog poglavarstva pokazao vijećnicima fotografije skinute s 3D animacije stadiona.

Slijedi izrada idejnog projekta koji će odgovoriti na pitanje koliko će točno sjedalica na Poljudu biti, kolika i kakva će biti VIP i novinarska loža. Kada će početi fizički radovi na rekonstrukciji stadiona, danas se nije moglo saznati.

"Za realizaciju projekta rekonstrukcije poljudskog stadiona ključno je dobivanje domaćinstva Europskog prvenstva, jer bez pomoći države, Split neće biti u mogućnosti realizirati ovaj projekt", rekao je Poljanić .

Ajde napokon su odlučili i to obnoviti..tako treba!!hheheh..kissach svima...cerek


Post je objavljen 26.04.2006. u 12:54 sati.