Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/angeojednogdjeteta

Marketing

Humanitarna akcija " Veliko srce za malog Filipa"

U ovoj humanitarnoj akciji , prikupljaće se donacije za posebna pomagala za kupaonicu .


myspace layouts


Svakodnevno održavanje higijene, odlazak na toalet i kupanje su za djecu Filipove dobi aktivnosti koje će posve samostalno obaviti... Za njega, nažalost, nisu.

Zbog svoje bolesti, prisiljen je oslanjati se na našu pomoć i u najintimnijem segmentu života . A ne bi moralo tako biti da smo u mogućnosti nabaviti posebna pomagala - od toaletnih povišenja do pomagala koja se stavljaju u kadu. Ona osiguravaju maksimalnu neovisnost od tuđe pomoći pri zadovoljavnju higijenskih potreba djece sa poteškoćama. Naš HZZO, naravno, ne pokriva troškove nabave takvih pomagala Adaptiranje našeg kupatila u neko koje bi bilo primjereno potrebama invalidnog djeteta bi u konačnici došlo još skuplje. Filipu bi bitno pomogao AKKULIFT - pomagalo koje se stavlja u kadu, a sastoji se od anatomskog sjedišta sa bočnim potporama. AKKULIFT-om se upravlja jednostavnim ručnim kontrolama (podizanje i spuštanje se vrši pritiskom na gumb), ima mogućnost individualnog podešavanja kuta naslona za leđa a na njega se može ugraditi i naslon za glavu. Bio bi nam od neprocjenjive pomoći, jer je svako Filipovo kupanje u normalnoj kadi zbog straha od ozljeđivanja postalo i za nas i za njega prava noćna mora

Dnevna njega za tijelo i uporaba toaleta su aktivnosti koje mladi i zdravi ljudi smatraju normalnim.
S ciljem osiguravanja maksimalne slobode za ljude s posebnim potrebama
i starije osobe dostupna su mnoga lako uporabljiva pomagala.
Od Toaletnih povišenja do pomagala pri kupanju - Akkulift, sva ta pomagala osiguravaju ljudima i djeci s posebnim potrebama maksimalnu neovisnost od tuđe pomoći pri zadovoljavanju njihovih higijenskih potreba.

Jedno od takvih pomagala je i Akkulift - pomagalo pri kupanju
Image Hosted by ImageShack.us
AKKULIFT je pomagalo za osobe s dodatnim potrebama koje se stavlja u kadu za lakše i neovisnije obavljanje osobne higijene i kupanje.


Pacijenti rukuju Akkuliftom pomoću jednostavnih ručnih kontrola: stalno podizanje i spuštanje lifta regulira se pritiskom na gumb (traje oko 30 sekundi). Sjedište je anatomski oblikovano, s lateralnim potporama. Kut naslona za leđa moguće je individualno podesiti. Sjedište je pomično, a moguće je ugraditi i naslon za glavu.

Toaletno povišenje i druga pomagala možete vidjeti u ovoj sličici ...


myspace layouts



Omogućava neovisno korištenje toaleta. Ovo pomagalo znatno olakšava upotrebu toaleta u slučajevima kada korisnici trebaju povišeno sjediti.
Dodatnu potporu pružaju oslonci za ruke. Povišenje toaletne školjke značajno olakšava njeno korištenje.

Svakodnevno održavanje higijene, odlazak na toalet i kupanje su za djecu Filipove dobi aktivnosti koje će posve samostalno obaviti... Za njega, nažalost, nisu.


Cijena ovih pomagala je 10,000.00 do 14,000,00 tisuća kuna ovisno o proizvođaću i dobavljaću ...
Tako da je svaka vaša pomoć dobro došla!

Sve daljnje informacije možete naći na Filipovoj web stranici !





Ili na ovaj LINK direkt
















Post je objavljen 24.04.2006. u 23:44 sati.