Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/brianwarner

Marketing


Suradnja sa Obyvatelius

Tau križ je križ 'T' oblika koji je dobio naziv prema slovu Grčke abecede. Križ ima široki spektar značenja. Jedan od najuobičajenih je znak za nevinost.

U drugoj viziji Proroka Ezekiela Bog je rekao da se posebnim znakom označe čela nevinih prije no što On izbaci svoj gnjev na Jeruzalem koji je bio obavijen grijehom. "I pozva čovjeka odjevena u lan , koji imaše za pojasom pisarski pribor, te mu reče: “Prođi gradom Jeruzalemom i znakom ‘tau’ obilježi čela sviju koji tuguju i plaču zbog gnusoba što se tamo čine!." (Ezek. 9.3-4). Tau je zadnje Hebrejsko slovo.

TAU Križ je bio znak kojim je Gospodin, prema proroku Ezekielu, zapovijedio stanovnicima Jeruzalema da označe svoja čela.
Također je postavljen kao simbol oslobođenja onih koji su oslobođeni optužbe za kriminal.MPH
Uzeto iz Philosophical Research Society web stranice, PRS.org.

Tau križ na Mansonovom čelu u radovima sa Holy Wooda predstavlja Mansonovu nevinost. Kao album i koncept, Holy Wood je bio Mansonova odmazda protiv medija, društva i Amerike koji su ga demonizirali te bacili krivnju na nj za zločine kao što su Kolumbinska ubojstva. Križ oblika slova T kojeg je Manson nosio na čelu od komada metala predstavlja Tau križ a time i Mansonovu nevinost naspram nepravedne i užasne osude koja je na njega pala.

Scena mučeništva prvih Kršćana iz 1685, Thieleman J. van Braght's Martyrs Mirror izdanje, nacrtana od Jan Luikena.
Oslobađajući križ na čelu čovjeka s lijeve strane.


Tau križ je također spomenut u prvoj pjesmi s albuma, Godeatgod, a povezuje se sa Kristovim raspećem:

Dear god can you climb of that tree
Meat in the shape of a 'T'

Ovo je bio oblik križa na kakvom je razapet Krist; sa rastegnutim rukama i polegnutim tijelom u oblik “T”. Činjenica je da mnoga raspeća koja su počinili Rimljani, križevi više nalikuje na 'T' oblik nego sa 't'.

Post je objavljen 20.04.2006. u 14:14 sati.